2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2 millió napelem segítségével termesztenek tőzegáfonyát a Góbi sivatagban

A Góbi egy terméketlen sztyeppe, amelynek felszínét leginkább végtelen sziklamezők, félsivatagok, kanyonok, „holdbéli” hegységek, rejtett sós tavak jellemzik. Kevesen tudják, hogy ezen a különleges területen mintegy 2 millió darab napelem segítségével áfonyát termesztenek. 

Tőzegáfonyát termesztenek a Góbi sivatagban, Kína területén, Jincsuan város vidéki övezetében. Ennek megvalósításához több mint kétezer hektáron, egy napelemparkban létrehoztak egy speciális szerkezetet, amelybe 2 millió darab napelemet építettek be. 

Fotó: Shutterstock

Öntözőrendszert alakítottak ki a napelemszerkezet alatti teljes területen, amelyet alkalmassá tettek mezőgazdasági művelésre.

Új fejlemény a fejlesztésben, hogy a közelmúltban adtak át – 1,3 GW méretben – egy, a meglévőnél kétszer nagyobb teljesítményű objektumot.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Itt a fordított napelem, amely éjszaka is termel Barkácsmegoldás napelemes rendszerek tulajdonosainak a galambok ellen Előfordulhat, hogy a tiszta energia piszkos forrásból származik Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam