2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fújhatjuk a napelemet?

Rohamtempóban fejlődik a napelemek piaca. Floridai tudósok például olyan permetezhető napelem kifejlesztésén dolgoznak, amely a jelenleg használt hagyományos paneleket is felválthatja. 

Mesterséges intelligenciát fejlesztett ki a Közép-Floridai Egyetem kutatócsoportja, amely arra hivatott, hogy

a perovszkitban felépülő folyadékokon keresztül hatékony, vadonatúj technológiával készülő felpermetezhető napelemeket tudjanak kifejleszteni.

Fotó: Shutterstock

A kutatók már évtizedek óta kísérleteznek, de még nem tudtak egy igazán életképes, költség- és energiahatékony receptúrát közzé tenni. A szakma legelkötelezettebb képviselői most a perovszkitot analizáló professzionális értekezésekben adatpontok százain futtatták keresztül a tanulási műveletsorokat, problémamegoldásokat, számolási eljárásokat – azt remélve, hogy a specifikus, egyedülálló formulát ilyen módon sokkal könnyebb lesz megtalálni. 

A floridai kutatók tapasztalataikról az Advenced Energy Materials folyóiratban számoltak be.

Neked ajánljuk
Újabb innovatív technológia teheti vonzóbbá a napelemeket Napelem, kerülj beljebb! Spanyolországban napenergiával kereskedhetnek a háztartások Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam