2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elegük lett az állandóan lemerülő mobilokból, bankkártyányi napelemes power banket gyártottak

A világ legkisebb napelemes power bankjét fejlesztette ki a Sunslice csapata: a hitelkártya nagyságú, öt kihajtható panellel rendelkező, Photon nevű külső akkumulátor néhány óra alatt teljesen feltölt egy telefont. 

A Photon története két belga mérnökhallgatóval kezdődött, akiknek elege volt az állandóan lemerült telefonokból, és egy olyan zsebtöltőt akartak tervezni, ami mindig a rendelkezésükre áll – így született meg a Sunslice® technológiája.

A bankkártyaméretű Photon öt kihajtogatható, tartós, időjárásálló panellel rendelkezik,

nagy hatékonyságú monokristályos napelemei kétszer annyi napenergia tárolására képesek, mint a hagyományos, hasonló méretű napelemes töltők.

Fotó: Sunslice

A power bank töltéstároló képessége 4000 mAh. A 4 wattos napelemeknek 5-6 óra kell ahhoz, hogy kellő energiával lássák el a vésztöltőt, ami egy mobiltelefon akkumulátorát típustól függően 1-2 óra alatt tudja feltölteni. A power bank egy iPhone 6-ost, vagy 9-est kétszer képes teljesen feltölteni.

A fejlesztők a Photont egy zseblámpával is ellátták, és nemcsak a praktikumra, hanem a stílusra is gondot fordítottak: az eszköz négy színben kapható, vegán bőrtokot kapott, elegáns mágneses kapoccsal zárható hitelkártyatartó méretűvé, ha nincs szükség több napfényre.

Akinek még ennél is több napelemre lenne szüksége, a Photon mellé vehet egy Zenith nevű hátizsákot is, amelynek külső részébe egy 8 wattos, rugalmas panelt építettek be. A táska külső USB-portjára bármikor csatlakoztatható a merülőben levő mobil, GPS, akksi vagy más eszköz. A hátizsák egyébként teljesen vízálló, ezenkívül laptopok számára elkülönített rekesszel, titkos zsebekkel látták el.

Forrás: The Photon solar charger/YouTube

A fejlesztők 2 éves garanciával dobják piacra a termékeket, amelyekhez már összejött a gyártáshoz szükséges pénz a Kickstarteren. A szemfülesebbek 65 euróért (23 ezer forintért) juthatnak a kábelt és a power banket tartalmazó alapcsomaghoz, hátizsákkal együtt pedig 89 euróba (31500 forintba) kerül.  

Neked ajánljuk
Újabb támogatással segítik az ökogazdálkodásra vállalkozókat DNS-vizsgálattal az eddigi módszereknél pontosabban fel tudják térképezni a vizek halállományát Kék Bolygó Podcast: Tiszta víz A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam