2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemparkokkal zöldít a Toyota

A Toyota három amerikai gyártóegysége is hatalmas napelemparkot kap, ennek köszönhetően jelentősen kevesebb káros emissziót juttat a levegőbe. A megújuló létesítmények 43 700 négyzetméteren terülnek majd el. 

Az Alabamában, Missouriban és Nyugat-Virginiában helyet kapó napelemparkok évente várhatóan 6,5 millió kWh-nyi elektromos energiát fognak előállítani. Ez a mennyiség körülbelül 800 amerikai háztartás éves energiaigénye elektromos áramból.

A Toyota összesen 9,3 millió dollárt (mai árfolyamon mintegy 2,7 milliárd forintot) fektet be gyártási tevékenységének zöldítésébe.

A számítások szerint a megújuló energiára való átállásnak köszönhetően a három üzem összesen évente nagyjából 4300 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. 

Fotó: Toyota

„A Toyota folyamatosan kutatja azokat a lehetőségeket, hogy miként csökkentse a vízfelhasználást, hasznosítsa újra a hulladékokat, és energiát takarítson meg. Elkötelezettek vagyunk, hogy jó példával járjunk elöl a fenntarthatóság terén, és a napelemparkok segítségével is megmutassuk, hogy vállalatunk milyen hatékonyan csökkentheti gyártási folyamatainak környezeti hatásait” – mondta Kevin Bell, a Toyota Motor North-America energiamenedzsere.

Neked ajánljuk
Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt Közel 1500 km-t tett meg egy autó egyetlen hidrogéntöltéssel Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: drivemybaby.hu
Vissza
Hírfolyam