2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a mini szélturbina

Megújuló innovációkból szinte sosincs hiány. Ezúttal az izlandi IceWind 2020 mutatta be lakossági szélturbináját, amely a vízszintes tengelyen működő szélerőművekkel ellentétben bármilyen irányból képes hasznosítani a szélenergiát.

„A koncepció egyszerű: eleve bevált technológiákat modernizálunk. Rendkívül erős anyagok, például repülőgépipari alumínium, szénszál és kiváló minőségű rozsdamentes acél használatával turbináink úgy vannak kialakítva, hogy mindennek ellenálljanak”– magyarázta Saethor Asgeirsson, az IceWind vezérigazgatója.

Az IceWind, az otthoni mini szélturbina mellett a társaság azon a modellen is dolgozik, amelyet távközlési tornyokra lehet majd felszerelni, és amely extrém sarkvidéki körülmények között is működik.

Fotó: IceWind

Izlandon már forgalmazzák a turbinákat, és az év végén az európai és az észak-amerikai piacra történő terjeszkedést tervezik.

Az új, Freya elnevezésű modell ára 3200 dollártól indul.

„Alig várom, hogy a potenciális ügyfelek számára bemutathassam ezt a masszív és madárbiztos energiatermelő módszert, amely a fosszilis tüzelőanyagoktól való függetlenséget hirdeti ”– mondta Asgeirsson.

Forrás: Mashable Deals/YouTube
Neked ajánljuk
Hogyan lehet tesztelni a gigantikus méretű szélturbinalapátot? Barkácsmegoldás napelemes rendszerek tulajdonosainak a galambok ellen Hundertwasser szellemiségéhez igazodó Power-to-Heat létesítmény épül Bécsben Megújul a H5-ös HÉV és a szentendrei végállomás Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam