2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a mini szélturbina

Megújuló innovációkból szinte sosincs hiány. Ezúttal az izlandi IceWind 2020 mutatta be lakossági szélturbináját, amely a vízszintes tengelyen működő szélerőművekkel ellentétben bármilyen irányból képes hasznosítani a szélenergiát.

„A koncepció egyszerű: eleve bevált technológiákat modernizálunk. Rendkívül erős anyagok, például repülőgépipari alumínium, szénszál és kiváló minőségű rozsdamentes acél használatával turbináink úgy vannak kialakítva, hogy mindennek ellenálljanak”– magyarázta Saethor Asgeirsson, az IceWind vezérigazgatója.

Az IceWind, az otthoni mini szélturbina mellett a társaság azon a modellen is dolgozik, amelyet távközlési tornyokra lehet majd felszerelni, és amely extrém sarkvidéki körülmények között is működik.

Fotó: IceWind

Izlandon már forgalmazzák a turbinákat, és az év végén az európai és az észak-amerikai piacra történő terjeszkedést tervezik.

Az új, Freya elnevezésű modell ára 3200 dollártól indul.

„Alig várom, hogy a potenciális ügyfelek számára bemutathassam ezt a masszív és madárbiztos energiatermelő módszert, amely a fosszilis tüzelőanyagoktól való függetlenséget hirdeti ”– mondta Asgeirsson.

Forrás: Mashable Deals/YouTube
Neked ajánljuk
Már épül a világ legnagyobb hordozható napelemfarmja Jöhetnek az Apple elektromos autók? Különleges napelem növényi hulladékból Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam