2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a mini szélturbina

Megújuló innovációkból szinte sosincs hiány. Ezúttal az izlandi IceWind 2020 mutatta be lakossági szélturbináját, amely a vízszintes tengelyen működő szélerőművekkel ellentétben bármilyen irányból képes hasznosítani a szélenergiát.

„A koncepció egyszerű: eleve bevált technológiákat modernizálunk. Rendkívül erős anyagok, például repülőgépipari alumínium, szénszál és kiváló minőségű rozsdamentes acél használatával turbináink úgy vannak kialakítva, hogy mindennek ellenálljanak”– magyarázta Saethor Asgeirsson, az IceWind vezérigazgatója.

Az IceWind, az otthoni mini szélturbina mellett a társaság azon a modellen is dolgozik, amelyet távközlési tornyokra lehet majd felszerelni, és amely extrém sarkvidéki körülmények között is működik.

Fotó: IceWind

Izlandon már forgalmazzák a turbinákat, és az év végén az európai és az észak-amerikai piacra történő terjeszkedést tervezik.

Az új, Freya elnevezésű modell ára 3200 dollártól indul.

„Alig várom, hogy a potenciális ügyfelek számára bemutathassam ezt a masszív és madárbiztos energiatermelő módszert, amely a fosszilis tüzelőanyagoktól való függetlenséget hirdeti ”– mondta Asgeirsson.

Forrás: Mashable Deals/YouTube
Neked ajánljuk
Nagyot bővült a szélenergia-szektor az Egyesült Államokban Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Van 10 perced? – Ismerkedj meg 10 meglepően apró elektromos autóval Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam