2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Valósággá válhat Nicola Tesla álma

Az új-zélandi Emrod csapata egy olyan biztonságos módszert dolgozott ki, amellyel az elektromos energia nagy távolságokra is eljuttatható elektromos kábelek használata nélkül. A startup a Powercóval, az ország második legnagyobb energiaszolgáltatójával dolgozik majd a rendszer tökéletesítésén. 

Nikola Tesla kísérlete valósággá válhat: a szerb–amerikai fizikusnak már 1890-ben sikerült megoldania a Tesla-tekercs segítségével, hogy több mint két mérföldes távolságból áramot juttasson egy villanykörtébe. 

Az Emrod azt állítja, hogy 

két torony között könnyedén megoldható a nagy mennyiségű villamos energia továbbítása egy antenna segítségével.

Fotó: Shutterstock

A Tesla-felfedezésen alapuló technológia lényege, hogy az elektromos energiát mikrohullámmá alakítják, ezt pedig hengeres elektronsugarakkal juttatják el a közvetítőállomásokhoz. 

A startup az állítja, hogy a folyamatban szinte nincs energiaveszteség, és nagy segítség lenne olyan helyeken, ahol problémát jelent a folyamatos áramellátás.

A tervek szerint az Emrod októberig elkészíti a készülék prototípusának továbbfejlesztett változatát, amelyet aztán Powerco tesztel. 

Neked ajánljuk
Akvamarin: Hidrogéntermelés és energiatárolás Kardoskúton A megújuló energia felé fordul az IKEA A legeltetés mint védekezés Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam