2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Karbonsemleges hidrogénüzem épül Németországban

Németország vállalta, hogy 2050-re karbonsemleges lesz – a cél elérése érdekében egyre nagyobb hangsúlyt fektet a zöldberuházásokra. Bajorország északi részén, Wunsiedelben például hamarosan kizárólag megújuló energiaforrást használó hidrogén-előállító üzem épül. 

A Siemens Smart Infrastructure és a WUN H2 GmbH megállapodásának köszönhetően megszülethet Németország legnagyobb hidrogén-előállító üzeme Wunsiedelben. A gyár az első fázisában

évi 900 tonna hidrogén előállítására lesz alkalmas, később az üzem teljes kapacitása kétezer tonna hidrogén lesz évente.

Fotó: Siemens

A Wunsiedelben épülő üzem a működése során a helyi adottságoknak köszönhetően a szélenergiát alakítja át tárolható hidrogénné.

Az üzemben előállított hidrogént helyben palackozzák majd, és a környékbeli régiókban használják fel, zömmel Németország déli részén, de Csehország nyugati részére is jut majd belőle.

A tervek szerint pedig 2021 végére adhatják át a kész gyárat. 

Neked ajánljuk
A perovszkit a legzöldebb napelem? A svédek megújuló erőművé alakítják otthonaikat Felmérés: a németek sem vásárolnának már dízelautót Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam