2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz skót háztartásban használhatnak zöldhidrogént

Több száz otthonban vezetik be a zöldhidrogén használatát Skóciában – a terv az, hogy országszerte, több ponton is fenntartható forrásokra cseréljék a fosszilis gázok használatára épülő rendszereket.

Fife-ben körülbelül 300 otthont látnak el ingyenes, hidrogénalapú bojlerrel, fűtőrendszerrel és főzőeszközökkel. A több mint négy évet átölelő projekt után derülhet ki, hogy a megújuló energiát és vizet használó, karbonmentes hidrogén valóban előremozdítja-e Nagy-Britannia klímacéljait.

A zöldgáz 2022 végétől kerül használatba, és körülbelül 1000 további otthon csatlakozhat, ha a bevezetés első fázisa jól sikerült.

Fotó: Shutterstock

A zöldhidrogén központi szerepet kap a kormány terveiben, hogy kivezesse a fosszilis üzemanyagok használatát Nagy-Britanniában. Ez különösen a központi fűtésre igaz, ami az országban az üvegházhatású gázok kibocsátásának harmadáért felel.

„Ha igazán zöld jövőben gondolkodunk, teljes karbonmentességet kell elérnünk, és a metánt a hidrogénhez hasonló zöld alternatívákra cserélnünk” – jelentette ki Anythony Green, a projekt egyik vezetője.

Neked ajánljuk
Akvamarin: Hidrogéntermelés és energiatárolás Kardoskúton Akvamarin: Hidrogéntermelés és energiatárolás Kardoskúton A megújuló energia felé fordul az IKEA Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarország.hu
Vissza
Hírfolyam