2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemes távirányító a Samsungtól

Nem csak a háztetőkön, a hétköznapi eszközökön is megjelennek a napelemek. A Samsung például a CES 2021 előtt, a First Look virtuális eseményén mutatta be 2021-es tévés portfólióját, amelyben a legérdekesebb, hogy egyes modellek napelemes távirányítóval érkeznek.

Az elkövetkező években a Samsung „zöld útra” lép, így tévéüzletágának működését is hosszú távú fenntarthatósági programok határozzák majd meg.

A márka rendszerszinten csökkenti a televízióinak gyártásához kapcsolódó karbonlábnyomát és az energiafogyasztást, valamint több újrahasznosított anyagot használ a teljes tévéportfóliójában. A felhasználói visszajelzések alapján kiterjeszti díjnyertes Ökocsomagolás programját a teljes 2021-es Lifestyle tévékínálatra és az új Neo QLED-sorozat nagy részére. Ez a fenntarthatósági megoldás akár évi 200 000 tonnányi csomagolóanyag újrafelhasználását is elősegítheti.

Napelemes távirányító

A 2021-es Samsung tévék közül több modell már napelemes távirányítókkal érkezik, amelyek bel- és kültéri fénnyel, vagy USB-n keresztül is tölthetők, ezzel egyedülálló megoldást vezetnek be a tévépiacra.

Fotó: Samsung

Ezzel a fejlesztéssel a következő hét évben várhatóan 99 millió AAA elemet spórolhatnak meg a felhasználók.

A távirányító megalkotásához a Samsung továbbfejlesztette gyártási eljárásait, így 24 százalékban újrahasznosított műanyagot használ.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 9. rész – Hékás – tanyasi finomságok (videó) Áder János meglátogatta a VízŐrt alkalmazó mintagazdaságot Kenyában A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam