2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ember lesz az új akkumulátor?

A megújuló energia világában egymást követik az innovációk. Legutóbb a Coloradói Egyetem rukkolt elő egy nem mindennapi találmánnyal: a tudóscsapat egy olyan hordozható szerkezetet fejlesztett ki, amely az emberi test által kisugárzott hőből állítja elő a saját működéséhez szükséges energiát.

A hajlékony platform képes tökéletesen a lefedett bőrfelület görbületéhez idomulni – a technológia karkötő vagy gyűrű formájában tud leginkább kiteljesedni. Az apró szerkezet egyelőre egyvoltnyi elektromos feszültség előállítására alkalmas.

Ha úgy tetszik, a felhasználó szervezete tekinthető a speciális kellék akkumulátorának.

Fotó: XIAO LAB

Bár a villamosság ezen intenzitása elsőre nem hangzik túl erősnek, egyes okosórák, illetve fitneszkarkötők működtetésére már ez is alkalmas. A kütyü környezetbarát, mivel kizárólag biológiailag lebomló anyagból készül, és gyakorlatilag lemeríthetetlen. Mi több, állítólag akár még meg is tudja gyógyítani magát.

A szerkezetet alapanyaga egyébként egy poliimin nevű nyúlékony kompozit, amelybe termoelektromos chipeket integráltak. Az áram akadálytalan közlekedését a lapkákat összekötő folyékony fémvezetékek teszik lehetővé.

Neked ajánljuk
Az Északi-tengeren úszó napelemtutaj első másfél éve Hogyan képzeljük el a környezetbarát okosvécét? Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam