2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ember lesz az új akkumulátor?

A megújuló energia világában egymást követik az innovációk. Legutóbb a Coloradói Egyetem rukkolt elő egy nem mindennapi találmánnyal: a tudóscsapat egy olyan hordozható szerkezetet fejlesztett ki, amely az emberi test által kisugárzott hőből állítja elő a saját működéséhez szükséges energiát.

A hajlékony platform képes tökéletesen a lefedett bőrfelület görbületéhez idomulni – a technológia karkötő vagy gyűrű formájában tud leginkább kiteljesedni. Az apró szerkezet egyelőre egyvoltnyi elektromos feszültség előállítására alkalmas.

Ha úgy tetszik, a felhasználó szervezete tekinthető a speciális kellék akkumulátorának.

Fotó: XIAO LAB

Bár a villamosság ezen intenzitása elsőre nem hangzik túl erősnek, egyes okosórák, illetve fitneszkarkötők működtetésére már ez is alkalmas. A kütyü környezetbarát, mivel kizárólag biológiailag lebomló anyagból készül, és gyakorlatilag lemeríthetetlen. Mi több, állítólag akár még meg is tudja gyógyítani magát.

A szerkezetet alapanyaga egyébként egy poliimin nevű nyúlékony kompozit, amelybe termoelektromos chipeket integráltak. Az áram akadálytalan közlekedését a lapkákat összekötő folyékony fémvezetékek teszik lehetővé.

Neked ajánljuk
Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt Az élelmiszerhulladék segíthet elhozni a fenntarthatóbb sebkötözők korát Áram energiafűzből Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam