2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nap bármely szakaszában felhasználható zöldenergia? – Itt a megoldás

A Huawei új napelemes háztartási energiatároló rendszerével akár hálózati áram felvétele nélkül is fedezhető egy átlagos családi ház energiaszükséglete – idézi a Huawei közleményét az nrgreport.com. A rendszer lényege, hogy a napos órákban termelt többletenergia egy külső akkumulátorban eltárolható.

A Huawei új technológiája tehát a napközben megtermelt fotovoltaikus energiát első körben felhasználja a háztartás energiaigényének kielégítésére, második körben a fel nem használt energiát külső akkumulátorba tölti, így az akár éjszaka is rendelkezésre áll. Harmadik körben, ha már az akkumulátor is teljesen fel van töltve, a rendszer csak akkor táplálja vissza a többletenergiát a hálózatba – részletezi cikkében az nrgreport.com.

Napelemet szerelnek a nagykanizsai református templom parókiájának tetőszerkezetére 2019. március 4-én Fotó: MTI/Varga György

A Huawei meglátása szerint új háztartási energiatermelő és -tároló megoldásuk Magyarországon kifejezetten előnyös lehet azon magánszemélyek, illetve családok számára, akik/amelyek már lecsúsznak a szaldós elszámolási rendszerről, mert a hálózathasználati szerződésüket 2021. július 1-je után kötik meg az áramszolgáltatóval. Továbbá azoknak is, akik 2024 után bruttó elszámolásra állnak át, de az energiatöbbletüket nem éri majd meg eladni az áramszolgáltatónak.

Neked ajánljuk
Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Magánvagyonból épül új generációs atomreaktor az USA-ban? Ezernél több kilométert tett meg az új Toyota Mirai egy töltéssel 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam