2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nap bármely szakaszában felhasználható zöldenergia? – Itt a megoldás

A Huawei új napelemes háztartási energiatároló rendszerével akár hálózati áram felvétele nélkül is fedezhető egy átlagos családi ház energiaszükséglete – idézi a Huawei közleményét az nrgreport.com. A rendszer lényege, hogy a napos órákban termelt többletenergia egy külső akkumulátorban eltárolható.

A Huawei új technológiája tehát a napközben megtermelt fotovoltaikus energiát első körben felhasználja a háztartás energiaigényének kielégítésére, második körben a fel nem használt energiát külső akkumulátorba tölti, így az akár éjszaka is rendelkezésre áll. Harmadik körben, ha már az akkumulátor is teljesen fel van töltve, a rendszer csak akkor táplálja vissza a többletenergiát a hálózatba – részletezi cikkében az nrgreport.com.

Napelemet szerelnek a nagykanizsai református templom parókiájának tetőszerkezetére 2019. március 4-én Fotó: MTI/Varga György

A Huawei meglátása szerint új háztartási energiatermelő és -tároló megoldásuk Magyarországon kifejezetten előnyös lehet azon magánszemélyek, illetve családok számára, akik/amelyek már lecsúsznak a szaldós elszámolási rendszerről, mert a hálózathasználati szerződésüket 2021. július 1-je után kötik meg az áramszolgáltatóval. Továbbá azoknak is, akik 2024 után bruttó elszámolásra állnak át, de az energiatöbbletüket nem éri majd meg eladni az áramszolgáltatónak.

Neked ajánljuk
A legjobb energia az, amelyet magunknak termelünk meg, és magunk is használjuk fel helyben Szőlőmetszés télen és kora tavasszal (videó) Itt a világ első teljesen elektromos, autonóm teherhajója Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam