2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hidrogén a jövő, és Magyarország nem fog lemaradni

Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének virtuális konferenciáján moderátorként kiemelte, hogy a hidrogénnek jelentős szerepe lesz az energiamix jövőbeli dekarbonizációjában.

„A hidrogén alapvetően a jövő energiarendszerének hiányzó kirakós darabja lehet, hiszen sokoldalúan felhasználható az iparban, a közlekedésben, a villamosenergia-rendszer kiegyensúlyozásában és a fűtésben egyaránt” – idézte a portfolio.hu az elnökhelyettes szavait a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kiadott közlemény alapján.

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) tanácskozásának témája a hidrogén jövője volt az energiaágazatban.

A konferencia előadói ennek megfelelően bemutatták a hidrogénszabályozás és hidrogénpolitika aktuális fejleményeit, megvizsgálták az Európai Bizottság hamarosan megjelenő gázpiaci jogszabálycsomagjával kapcsolatos feladatokat, elemezték a hidrogén energiahálózatba vezetésének lehetőségeit, és áttekintettek két kísérleti hidrogénes projekttervet.

A hidrogén lehet a jövő energiarendszerének hiányzó kirakós darabja Forrás: akitada31 képe a Piaxabayen

Ságvári Pál felidézte, hogy 2020-ban az Európai Unió is nyilvánosságra hozta a hidrogénnel kapcsolatos hosszú távú terveit, amelyek alapján már több ország is dolgozik a saját nemzeti hidrogénstratégiája kialakításán.

Kiemelte, hogy Magyarország 2021 júniusában már közzé is tette saját nemzeti stratégiáját.

Az eseménnyel kapcsolatos további információk és az előadások itt érhetők el.

Neked ajánljuk
Hatalmas lépés Dániának, nagy lépés az Európai Uniónak Hatalmas lépés Dániának, nagy lépés az Európai Uniónak Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam