2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hidrogén a jövő, és Magyarország nem fog lemaradni

Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének virtuális konferenciáján moderátorként kiemelte, hogy a hidrogénnek jelentős szerepe lesz az energiamix jövőbeli dekarbonizációjában.

„A hidrogén alapvetően a jövő energiarendszerének hiányzó kirakós darabja lehet, hiszen sokoldalúan felhasználható az iparban, a közlekedésben, a villamosenergia-rendszer kiegyensúlyozásában és a fűtésben egyaránt” – idézte a portfolio.hu az elnökhelyettes szavait a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kiadott közlemény alapján.

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) tanácskozásának témája a hidrogén jövője volt az energiaágazatban.

A konferencia előadói ennek megfelelően bemutatták a hidrogénszabályozás és hidrogénpolitika aktuális fejleményeit, megvizsgálták az Európai Bizottság hamarosan megjelenő gázpiaci jogszabálycsomagjával kapcsolatos feladatokat, elemezték a hidrogén energiahálózatba vezetésének lehetőségeit, és áttekintettek két kísérleti hidrogénes projekttervet.

A hidrogén lehet a jövő energiarendszerének hiányzó kirakós darabja Forrás: akitada31 képe a Piaxabayen

Ságvári Pál felidézte, hogy 2020-ban az Európai Unió is nyilvánosságra hozta a hidrogénnel kapcsolatos hosszú távú terveit, amelyek alapján már több ország is dolgozik a saját nemzeti hidrogénstratégiája kialakításán.

Kiemelte, hogy Magyarország 2021 júniusában már közzé is tette saját nemzeti stratégiáját.

Az eseménnyel kapcsolatos további információk és az előadások itt érhetők el.

Neked ajánljuk
A NASA ötletpályázatot írt ki: atomerőművet kell tervezni a Holdra Két hidrogénvölgyet alakítanak ki Magyarországon A klímaváltozás a munkaerőpiacot is átalakítja Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam