2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tengeri szél a jövő kiapadhatatlan energiaforrása?

A tengerre telepített szélerőművek azzal kecsegtetnek, hogy hamarosan sikerülhet megoldanunk a szakaszosan termelő megújulók legnagyobb problémáját, a kiszámíthatatlanságot. A tengeren mindig fúj a szél, a folyamatos energiatermelés tehát garantált. Van azonban egy sor másik akadály, amelyeket még le kell küzdeni.

„Riasztó mértékben pusztítjuk környezetünket – de ez nem kell, hogy így legyen. A Planet A sorra veszi a fenntartható világ felé tett lépéseinket – és próbára teszi a klímaváltozással való megküzdésről alkotott bevett elképzeléseinket. Úgy nagyítunk rá a részletekre, hogy közben nem veszítjük szem elől a nagy képet:

mi az, amit meg tudunk tenni, és mit kell tennünk, hogy változtatni tudjunk a rendszeren?

Minden pénteken átfogóan megvizsgáljuk, hogyan keveredhetünk ki ebből a zűrzavarból" – áll a  Deutsche Welle 2020 januárjában indított, friss és eredeti YouTube-csatornájának bemutatkozó szövegében.

A tengeri szél a jövő energiaforrása? Forrás: DW Planet A/YouTube.com

A fenti videó is egy a pénteki átfogó vizsgálatok közül, ezúttal fókuszban az offshore szélparkok telepítésével járó technológiai kihívásokkal.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: youtube.com/DW Planet A
Vissza
Hírfolyam