2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Képzésfejlesztésről állapodott meg az ITM és az EIT InnoEnergy

Palkovics László hétfőn megbeszélést folytatott Maroš Šefčovičcsal, az Európai Bizottság alelnökével, intézményközi kapcsolatokért és tervezésért felelős biztossal; majd az EIT InnoEnergy vezérigazgatójával, Diego Pavíával írt alá megállapodást a magyar akkumulátoripari képzés fejlesztéséről.

A Palkovics László és Diego Pavía által kötött megállapodás célja, hogy a felnőttképzésben, a szakképzésben és az egyetemi képzésben Magyarországon is megjelenjenek a Európai Akkumulátor Szövetség (European Battery Alliance – EBA) akadémiája által kínált programok – áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az aláírt szándéknyilatkozatról elárulta: Magyarország európai szinten fejlesztett, egységesíthető oktatási programot vesz át.

A tárgyalópartnerével folytatott megbeszélésen a kutatás-fejlesztés és az innováció témái mellett a legnagyobb figyelmet a zöldátálláshoz nélkülözhetetlen akkumulátoros villamosenergia-tárolás kapta.

Palkovics László beszédet mond A megújuló felsőoktatás ünnepe című rendezvényen, Veszprémben, 2021. november elején Fotó:MTI/Vasvári Tamás

Az innovációs és technológiai miniszter meggyőződésének nevezte, hogy

a fosszilis energiahordozók utáni kor energiarendszereit meghatározó technológiákért és az új erőforrásokért folytatott globális versenyben a zöldgazdaságra történő áttérést célzó politika biztosíthat kiemelkedő pozíciót.

Maroš Šefčovič vélekedése szerint Európa nagyon sikeres akkumulátoripart fog kialakítani, Magyarország pedig az iparág egyik úttörőjének számít, és máris akkumulátoripari piacvezetővé vált. Európában az akkumulátoriparnak 2025-re 800 ezer szakemberre lesz szüksége. Magyarország ezen a területen nagyon nagy lépésekben halad – értékelte a mostani megállapodást is az EU-biztos.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam