2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fontosak a hidrogénpiaci innovációk

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint a hidrogénpiac technológiai éretlensége miatt Magyarországon alapvető fontosságú az e területen zajló kutatás-fejlesztés-innováció (k+f+i) elősegítését célzó ösztönzők nyújtása – írja az MTI alapján a vg.hu.

Fontos a hidrogénpiaci innovációk támogatása Fotó: Pixabay

A miniszter erről a V4-országok energiaminisztereinek tanácskozásán beszélt. Elmondta, hogy a sikeres európai hidrogénökoszisztéma megteremtése szempontjából is nagyon fontos a nemzeti és európai együttműködés elősegítése az innováció területén zajló beruházási projektekben és az új technológiák gyártása-fejlesztése területén. A kormányok közötti együttműködés a szabályozási kérdéseket és a piaci szereplők közötti együttműködést támogató fórumok létrehozását helyezhetné előtérbe – fejtette ki a tárcavezető.

Neked ajánljuk
Mozgó napelemes rendszert fejlesztettek holland kutatók A „csodaanyag” forradalmasíthatja a napenergiát Ürge-Vorsatz Diána: Nem kell visszaköltöznünk a barlangokba, de mielőbb cselekednünk kell Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam