2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Németország Katarral és az Emírségekkel szerződött zöldenergiaügyben

Németország zöldenergia-megállapodást kötött az Egyesült Arab Emírségekkel a 444.hu cikke szerint. A megállapodás célja az, hogy német technológiával épülhessen ki a Németországot zöldhidrogénnel ellátó útvonal az Emírségekből.

Ennek érdekében öt hidrogénkutatással és -fejlesztéssel kapcsolatos megegyezést is kötött az Egyesült Arab Emírségekben működő cégekkel Németország.

Németország azon dolgozik, hogy megszabaduljanak az orosz energiától való függőségtől. Robert Habeck gazdasági miniszter már norvég és kanadai illetékesekkel is tárgyalt, jelenleg pedig a Közel-Keletet járja be alternatív energiaforrások után kutatva – írta a 444.hu.

Robert Habeck német gazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart Düsseldorfban 2022. február 22-én. Olaf Scholz német kancellár bejelentette, hogy a német szövetségi kormány azonnali hatállyal felfüggeszti az Északi Áramlat-2 földgázvezeték üzembe helyezésének folyamatát, még arra reagálva ezzel, amikor Oroszország a nemzetközi jog súlyos megsértésével elismerte a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadár területek függetlenségét Fotó: MTI/EPA/Pool/DPA/Roberto Pfeil

Az Emirátusok energetikai újrapozicionálása zöldhidrogén-termelővé hosszú távon Németországot segítheti a tisztább energiaforrásokra való átállásban.

A miniszter március 20-án, vasárnap a 444.hu szerint hosszú távú energetikai partnerségi megállapodást kötött Katarral.

Neked ajánljuk
Zöldhidrogénüzem épül Százhalombattán Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen Bécs leszámol a földgázzal Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam