2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikaiak kedvenc autója fogja energiával ellátni az amerikaiak kedvenc okosotthonát?

Az egyik legnagyobb amerikai ingatlanfejlesztő, a PulteGroup és az egyik legikonikusabb amerikai autómárka, a Ford összeállt, hogy együtt alkossák meg a jövő amerikai otthonát: egy olyan, napenergiával üzemelő okosházat, amelybe integrálható minden idők legamerikaibb pick-upja, a Ford F-150 teljesen elektromos változata.

Amerika első és ez idáig legnagyobb, kizárólag napenergiával működő városa a Florida állambeli Fort Myers közelében felhúzott Babcock Ranch.

A PulteGroup a Forddal és az Egyesült Államok vezető napelemes cégével, a Sunrunnal együttműködve itt épít fel kísérleti jelleggel néhány olyan modellotthont, amelyekben fejleszthetik és tesztelhetik legkorszerűbb és legfenntarthatóbb okosmegoldásaikat 

– erről számolt be a napi.hu a Cleantechnica cikke alapján.

Az F-150® Lightning™ intelligens pót-energiaforrásként tud üzemelni a Sunrun és a Ford együttműködésének köszönhetően
Fotó: Ford Media Center/The Ford Motor Company

Az amerikaiak kedvenc pick-upja úgy jön a képbe, hogy a hálózatra csatlakoztatáskor az otthon részévé válik, azaz integrálható.

Az F-150 Lightning akkumulátora ilyen helyzetben backup áramforrásként szolgálhat, szükség esetén akár 3 napig is képes ellátni az okosotthont villamos energiával, illetve a napelemek sértetlensége esetén akár 10 napig is képes menedzselni a ház energiatermelő rendszerét.

Az autó szerepet tud majd vállalni a ház energiafogyasztásának optimalizálásában is.

Az innováció útján a Babcock Ranch-en Forrás: PulteGroup News/YouTube.com

Azzal persze számolni kell, hogy amikor a platós autó ilyen módon van munkára fogva, közlekedni nem lehet vele – jegyezte meg a napi.hu.

Neked ajánljuk
A „csodaanyag” forradalmasíthatja a napenergiát Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen Búcsút mond a gázkazánoknak Hollandia A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam