2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldhidrogénüzem épül Százhalombattán

A Mol 2025-ig egymilliárd dollárt fektet be az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaságba, és 8 éven belül 30 százalékkal csökkenti a működése karbonlábnyomát. 2023-ig a Plug Powerrel közösen megépítik például Százhalombattán Európa egyik legnagyobb kapacitású zöldhidrogénüzemét.

Ez a beruházás mintegy 25 ezer tonnával csökkenti majd a Mol éves szén-dioxid-kibocsátását, valamint lehetővé teszi, hogy a vállalat a Plug Power berendezésében megújuló forrásból származó elektromos áram segítségével állítson elő évente 1600 tonna zöldhidrogént – írta a telex.hu a Mol MTI-hez eljuttatott közleménye alapján.

A százhalombattai olajfinomító területén naperőművet is üzemeltet a Mol 2019 óta Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Mol célja a közlemény szerint, hogy tevékenysége 2050-re karbonsemleges legyen, ezért a beruházási ráfordítások 50 százalékát fenntartható projektekre fordítja – emelte ki a telex.hu.

Neked ajánljuk
A „csodaanyag” forradalmasíthatja a napenergiát Júliustól üzemelhet Európa legnagyobb úszó napelemfarmja 1 liter sütőolaj 50 ember évi ivóvízkészletét szennyezheti el Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam