2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldenergia a háztetőre szerelt napelemeken túl

A magyar PLATIO Solar termékfejlesztési tevékenysége annak a vonulatnak az egyik nagyszerű példája, hogy „a háztáji energetika” is új, komplex megoldásokat keres arra, hogyan lehet a háztartások mind nagyobb arányú energetikai önállósodását támogatni.

Új napelemes modulok

A PV Magazine című, fotovoltaikus újdonságokkal foglalkozó szakújság szerint új napelemmodulokat dob piacra a PLATIO Solar – írta a napi.hu.

A napelemes térburkolati rendszerek új generációja beépíthető járdába, teraszba, kocsifeljáróba, de kerékpárutakba és egyéb kis forgalmú utakba is. A megoldást először a müncheni közönségnek mutatta be a cég. A konstrukció elég fejlettnek, variábilisnak és strapabírónak bizonyult, a szakértők nagy jövőt jósolnak neki.

Az úttörő megoldás elterjedésére – ahogyan a homlokzati napelemek megjelenésére is – egyelőre várni kell Magyarországon, de a napelemes rendszerek iránti igények évek óta tartó felfutása biztosan magába fogja olvasztani előbb-utóbb az újdonságokat is – jósolja a napi.hu.

Áder János is megnézte a PLATIO Solar napelemes térkövét a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó Természetbarát fejlesztés című kiállításán 2021. december 1-jén Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Komplexebb energiahatékonysági és zöldenergiás rendszerek

Az ország egyik legtapasztaltabb napelemesrendszer-telepítési operátorának számító napelemajanlat.hu ügyvezetője, Farkas Ferenc szerint az elmúlt másfél évben folyamatosan erősödött a megrendelői igény a napelemes rendszerek mellett más energiahatékonysági, zöldenergiás megoldások iránt is – gördítette tovább a gondolatot a híroldal.

Ez az igényélénkülés hívta életre a futesajanlatok.hu portált, amely a napelemes ajánlatkérő oldal esetében bevált és kipróbált modellt a komplexebb ajánlatkérői igényekre szabva igyekszik kielégíteni – többek között hőszivattyús rendszerek, energiatárolók, elektromos fűtési rendszerek, klíma, szigetelés és napelemes rendszerek terén.

A PLATIO Solar térburkolati megoldásai és a Fűtésajánlatok szolgáltatása egy-egy példája annak, hogy a napelemek világa, illetve a háztartási energetika „mozgásban van” – állapította meg a napi.hu.

Neked ajánljuk
Napelemet minden háztetőre Hatalmas lépés Dániának, nagy lépés az Európai Uniónak Bécs megosztotta Budapesttel napenergiás tapasztalatait A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam