2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Járműipar 

Közel a valódi önvezető autó?

Elon Musk meg van győződve róla, hogy még idén elkészülhet az ötödik szintű járműtechnológia, amelynek köszönhetően már nem lesz szükség sofőrre az önvezető villanyautókban.

Járműipar 

Új fejezetet nyithat az Audi legújabb csodaautója

Az Audi is tele van tervekkel, nemrég például bemutatta legújabb csodafegyverét, az A9 e-tront. A csúcstechnológiás villanyautó az újonnan alapított Artemis első projektjeként, 2024-ben kerülhet a kereskedésekbe. 

Járműipar 

Vezeték nélküli e-taxi-feltöltő rendszeren dolgozik a Jaguar Land Rover

A villanyautók piacán sorra követik egymást az innovációk. A Jaguar Land Rover például több partnerrel együttműködve dolgozik egy vezeték nélküli e-taxi-feltöltőrendszer kifejlesztésén a norvég fővárosban. 

Járműipar 

Meglepetések a Jaguar I-PACE-nél

A Jaguar számos újdonságot jelentett be a tisztán elektromos I-PACE modelljéhez. Sok más mellett ilyen a gyorsabb töltési lehetőség AC-hálózaton, illetve a megújult infotainmentrendszer.

villanyautosok.hu
Járműipar 

Tisztán suhan a repülő napelemes csónak

A Szentpétervári Műszaki Egyetem mérnökei nem akármilyen találmánnyal rukkoltak elő: megalkották ugyanis a világ első pilóta nélküli, napenergia-meghajtású párnahatás-járművét, amely történetesen egy csónak.

Járműipar 

Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re

A Citroën közösségi oldalán jelentette be, hogy június 30-án online debütál majd a C4 Cactus utódjaként érkező új C4 tisztán elektromos változata. Ez lesz a márka első olyan teljesen kibocsátásmentes személyautója, amire már tényleg tömegek kaphatják fel a fejüket.

Járműipar 

Készen áll az indulásra a világ első villanyrepülője

Hamarosan felszállhat a világ első teljesen elektromos meghajtású repülőgépe. A jármű a tervek szerint 20-30 percig fog majd repülni Washington állam felett.

Járműipar 

A hollandok hisznek a napelemes autó sikerében

A napelemes autókat fejlesztő Lightyear és a szintén holland Royal DSM technológiai vállalat összefogott, hogy együtt segítsék a Lightyear  piaci térnyerését. A két holland vállalat szerint a technológiában óriási lehetőségek vannak. 

Járműipar 

Megvalósulhat a lehetetlen?

A Reuters értesülései szerint Elon Musk egy olyan akkumulátortechnológia bemutatására készül, amely akár 1 millió mérföldet is kibír, ráadásul nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, mint a korábbi típusok, és még kobaltból is kevesebb kell hozzá. 

Járműipar 

Ez lenne a Honda következő villanyautója?

A Honda e tökéletes példa arra, hogy egy aranyos, retró stílusú városi elektromos autónak is van létjogosultsága a XXI. században. A márka ezúttal egy sportos EV fejlesztésén dolgozik, amely képes lesz továbbvinni a Honda e által teremtett értékeket.

Járműipar 

Ezzel a találmánnyal a repülés is környezetbarát lehet

A repülés az egyik legszennyezőbb közlekedési mód. Ezen azonban nagyot változtathat egy kínai kutatócsoport találmánya. A tudósoknak ugyanis sikerült egy olyan sugárhajtóművet megalkotniuk, amely környezetbaráttá teheti a légi közlekedést. 

quibit.hu
Járműipar 

Újabb villanymodell jöhet a Nissantól

A Nissan a 2019-es Tokiói Autószalonon mutatta be az Ariya szabadidő-tanulmányautóját. Akkor már sejteni lehetett, hogy valószínűleg gyártásba kerül a látványos járgány – egy friss szabadalmi bejegyzés szerint erre hamarosan sor kerülhet.

Járműipar 

Jön az első elektromos Kawasaki

A Harley Dawidson után úgy tűnik, a Kawasaki rajongóinak sem kell lemondaniuk az emissziómentes motorozásról. A japán márka új reménysége Endeavor néven és megannyi technikai meglepetéssel érkezik majd. 

Járműipar 

Egy „szivacs” hozhatja el a hidrogénüzemű autók sikerét

A klímaváltozás megfékezéséhez sok más mellett a közlekedés zöldítésére is szükség van. Ebben segíthetnek az egyre népszerűbb villanyautók, illetve a hidrogénnel hajtott járművek is. Utóbbi lehetne a legjobb megoldás, de egyelőre sok a megoldatlan probléma. Vajon a „szivacs” elhozhatja az átütő sikert? 

Járműipar 

Európában is megjelenhetnek a kínai töltőrobotok

Európában is szabadalmaztatta CARL elnevezésű önvezető töltőrobot-technológiáját az Aiways, melyet legtöbben csak úgy ismernek, mint a kínai autógyártó, aminek a villanyautója hamarosan az Euronics üzletekben is megrendelhető lesz. 

Járműipar 

Itt a villanypickup, amely akár 1000 kilométert is elmehet

A Tesla Cybertruck komoly riválisa lett a Nikola Badger, amely ha piacra kerül, akár 965 kilométert is futhat majd a hidrogén üzemanyagcellák és az akkumulátor együttes konstrukciójával. 

Járműipar 

Milyen legyen a finnek első villanyautója?

A finn Tritium beharangozott egy 500 kW teljesítményű, és körülbelül 300 kilométeres hatótávú villanysportkocsit, amely teljesen más irányból közelíti meg az exkluzivitás fogalmát. Elgondolásuk szerint ugyanis a jármű tervezői maguk a vásárlók lesznek.

Járműipar 

Májusra és júniusra is piros zászlót kapott a Formula E

A koronavírus-járvány miatt a FIA és a Formula E bejelentette, hogy tovább halasztják a tisztán elektromos versenysorozat idei, 2019/2020-as szezonjának folytatását, így a római, párizsi, szöuli és jakartai nagydíj után a berlini E-Prix is elmarad. 

Járműipar 

Önvezető elektromos járműveket tesztel a UPS

A UPS elkezdte tesztelni nyerges vontatók és konténerek mozgatására a Gaussin önvezető elektromos járműveinek alkalmasságát és tartósságát.

Járműipar 

Titokban érkezhet az A1 e-tron?

Az Audi eddig nem mondott semmit arról, hogy a tervei között szerepelne a tisztán elektromos meghajtású Audi A1 e-tron, de a német statisztikákban A1-ek regisztrációjára bukkantak. Ez egyértelmű jele lehet annak, hogy az ötkarikás márka új, akkumulátorhajtású modelleken dolgozik.