2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Járműipar 

A Lotusnak is lesz villanyautója

A villanyautókban van a jövő – ezt bizonyítja az is, hogy az autógyártók is egyre komolyabban veszik a zéróemissziós közlekedésben rejlő lehetőségeket. Most a Lotus is bejelentette, hogy különleges elektromos járgánnyal rázná fel kínálatát. 

Járműipar 

Zéró emisszió és maximális luxus: jön az Aston Martin elektromos Lagondája

A Genfi Autószalonon több figyelemre méltó villanyjárgány is bemutatkozott – egyebek mellett itt debütált a Lagonda tisztán elektromos hajtású, prémiumkategóriás SUV-je. 

Járműipar 

Újabb elektromos Infiniti a láthatáron

Letisztult, elegáns vonalak és zéró emisszió – az Infiniti újabb tanulmányautót készül bemutatni a Sanghaji Autószalonon. A Qs Inspiration Concept egy villanymotoros, összkerékhajtású sportszedán, amely egy leendő szériamodell előfutára lehet. 

Járműipar 

Hamarosan debütál a Tesla legújabb önvezető technológiája

Kiderült, hogy a Tesla április 19-én bemutatja a legújabb önvezető technológiáját. Sokan várják már a debütálást, hiszen a korábbi modellek is felszerelhetők lesznek a szükséges hardverrel és szoftverrel. 

e-cars.hu
Járműipar 

Íme a világ leghosszabb villanybusza

Bemutatkozott a BYD teljesen elektromos meghajtású K12A névre keresztelt autóbusza, amely a maga 27 méteres hosszával igazi világrekordernek számít. A hatalmas járgány egyszerre 250 utast képes szállítani.

Járműipar 

Felvillanyozó tervek a Fordtól

A Ford korábban már bejelentette, hogy minden jövőbeli modelljéből lesz majd valamilyen elektromos változat, de a pontos tervek csak most derültek ki. A márka ugyanis elárulta, hogy Ford Hybrid gyűjtőnév alatt összeállított, átfogó modellkínálattal rukkolnak elő.

Járműipar 

Új villanyautón dolgozik a Renault

A Zoe sikere után várható volt, hogy a Renault hamarosan újabb sikermodellel szeretné elkápráztatni a villanyautók rajongóit. A francia márka programigazgatója pedig máris bejelentette, hogy a C-szegmensbe tervezik az új modellt. A jövőbeni reménység ráadásul a Volkswagen I.D. Hatch riválisa lehet. 

Járműipar 

A Porsche felvillanyozza a 918 Spydert?

A Taycan, a Taycan Cross Turismo és a Macan felvillanyozása is jól bizonyítja, hogy a Porsche komolyan gondolja az elektromos hajtással kapcsolatos terveit. A márkánál ráadásul az is felmerült, hogy a 918 Spyder utódja is zéróemissziós lesz. 

Járműipar 

Debütált a Tesla Model Y

Elon Musk Los Angelesben bemutatta a Tesla legújabb büszkeségét, a Model Y-t. A Model 3 mintájára épült tisztán elektromos járgánnyal egyetlen töltéssel akár 482 kilométert is megtehetünk. 

Járműipar 

Jön a piac legolcsóbb villanyautója

Megfizethető és zseniális villanyjárgányt készül piacra dobni a Fiat. A Centoventi-tanulmányautó – amelynek neve a márka 120. születésnapjára utal – lehet a bizonyíték arra, hogy az olasz gyártó újra formába lendült.

Járműipar 

Amúgy Elon Musk elcsiripelte, hogy most márciusban debütál a Tesla Model Y

Elon Musk Twitter-oldalán ismét meglepetés fogadta a követőket: a Tesla-vezér ugyanis egy szerény posztban „elcsiripelte”, hogy még ebben a hónapban lehull a lepel a márka legújabb reménységéről, a titokzatos Model Y-ról. 

Járműipar 

Hamarosan a Scania önvezető buszai fuvarozhatják a svédeket

A Scania szerint a technológia már elég érett ahhoz, hogy nyilvános utakon, élesben teszteljék az önvezető buszokat. A márka legújabb projektjének köszönhetően hamarosan ilyen járgányok fognak közlekedni a Stockholm külvárosában fekvő Barkarby utcáin.

Járműipar 

Vadító villanyautó készült a Kia gyárában

Már nem kell sokat várni a Genfi Autószalonra, ahol a világ legújabb és legmenőbb villanyjárgányai is bemutatkoznak. Sokak mellett a Kia is ott lesz – ráadásul a márka most egy sejtelmes képet is megosztott a hamarosan debütáló koncepcióautójáról.

Járműipar 

Különleges villanyrepülőt épít a Rolls-Royce

Komoly áttörést hozhat az az elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép, amelyen a Rolls-Royce dolgozik. A zéróemissziós légcsavaros járművet arra tervezik, hogy képes legyen túllépni az óránkénti 480 kilométer/órás sebességet.

Járműipar 

Menő külső és zéró emisszió: ilyen a Škoda villanyterepjárója

Köztudott, hogy a Škoda 2022-ig tíz új elektromos meghajtású járgányt kíván piacra dobni. A cég első MEB-platformos modellje, a Škoda Vision iV a márciusi Genfi Autószalonon debütál majd. 

Járműipar 

Már fejlesztik a BMW i7-et?

Felröppent a hír, hogy már fejlesztik a BMW i7-et, amely 2022 környékére meg is érkezhet a piacokra. A nagy méretű villanyszedán érkezése nem meglepő, főleg mert a gyártó már 2012-ben megszerezte a védjegyet az i1-től i9-ig tartó típusjelzés-sorozatra.

Járműipar 

Hó, hó, hó! A messzi északon tesztelik a BMW iNextet

A BMW legújabb reménységével kapcsolatban nem hajlandó kompromisszumot kötni. Az iNextet tökéletes villanyautóként akarja majd piacra dobni, s ezért mindent meg is tesz. Most például a vezetés élményének új dimenzióját az északi sarkkörön fejleszti tökélyre.

Járműipar 

Több mint 16 000 elektromosautó-töltő állomás van Németországban

Németországban aránylag még mindig kevesen vásárolnak elektromos meghajtású közúti járművet, pedig töltőhelyek már vannak, több mint 16 000 darab.

Járműipar 

Közösségi médiából napelemes drónos internetszolgáltató?

Korábban már eljátszott a Facebook azzal a gondolattal, hogy napelemes drónokkal sugározzon akár ingyenes internetet az emberek számára. Most azonban olyan információk láttak napvilágot, amelyek szerint a közösségi médiaóriásnak konkrét tervei is vannak. 

Járműipar 

A villanyautóké a jövő

A jövő a villanyautóké – ezt jól bizonyítja a 2019-es Las Vegas-i CES felhozatala is, ahol ezúttal az elektromos autók remekeltek. Az itt bemutatott figyelemfelkeltő innovációk között az önvezető járgányok kapták a főszerepet. 

index.hu