2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nullemissziós vizsga Bonnban

A bonni Egyesült Nemzetek Klímakonferencia (COP23) egyik legfontosabb témája a hidrogénalapú közlekedés, ezért a résztvevőket hidrogénhajtású járművekkel szállították a helyszínek között. A találkozó során, a Honda felajánlásának köszönhetően, a világ legfejlettebb üzemanyagcellás autóját, a nullemissziós Fuel Cellt is ingajáratként használják.

A Honda Clarity Fuel Cell a világ legfejlettebb üzemanyagcellás autója VIDEÓ: Youtube

A COP23 – afféle következő lépcsőként – lehetőséget ad a kormányok számára, hogy megvalósítsák a párizsi klímakonferencián kidolgozott elemeket, egyszersmind felgyorsítsák a folyamatokat, melyek a fenntartható, környezettudatos, „öngyógyító” fejlődés elérésére irányulnak. Idén az „Egy konferencia, két terület” jelmondat határozta meg a COP23 koncepcióját.

A kéthetes konferencia egyik legfőbb témája a hidrogénalapú közlekedés volt, ezért hidrogénhajtású személyautók és buszok szállítják a résztvevőket a különféle helyszínek között. A Honda két Clarity Fuel Cellt ajánlott fel nullemissziós ingajáratként, ezekkel utazhatnak a kormánydelegációk, a megfigyelő szervezetek és a cégek képviselői, valamint az újságírók.

A vadonatúj Honda Clarity Fuel Cell a világ legfejlettebb üzemanyagcellás járműve, ezt bizonyítja, hogy – a legtöbb alternatív hajtású autóval szemben – nem kényszeríti kompromisszumokra tulajdonosát. Ultramodern, 103 kW-os üzemanyagcellára épülő hajtáslánca teljes egészében elfér a motortérben, így nem von el helyet a kabintól, illetve az utasoktól. Hála az innovatív konstrukciónak, a Clarity Fuel Cell a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás szedánja, ami teljes értékű ötszemélyes utastérrel büszkélkedhet.

Az üzemanyagcellás technológia vezető fejlesztőjeként számon tartott Honda több bemutatóprojekteket (pl. HyFIVE) is indított. Ezek keretein belül Clarity Fuel Cell-flották demonstrálják majd képességeiket Európában, valós körülmények között bizonyítva a fejlett, hidrogénalapú hajtáslánc pozitív tulajdonságait.

A Clarity Fuel Cell a Honda 2017-ben meghirdetett Electric Vision stratégiájának szerves része. Miként a Genfi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón kiderült, a márka legfőbb szándéka, hogy 2025-ben három Európában eladott Hondából kettő már elektromos hajtású legyen.

Neked ajánljuk
Üzemanyag mesterséges fotoszintézissel? Jöhetnek a fehér napelemek is! 2024-re 4,8 milliárd dollárossá nő az USA agrárdrónpiaca Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: holvezessek.hu
Vissza
Hírfolyam