2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Úton van a Volkswagen Moia elektromos kisbusza

Ole Harms, a Moia vezérigazgatója egy hat személy szállítására alkalmas minibuszt mutatott be a berlini TechCrunch Disrupt konferencián. A járművet a Volkswagen Nutzfahrzeuge haszongépjármű-gyártó céggel és a Volkswagen osnabrücki üzemével közösen mindössze tíz hónap alatt készítették el.

A jármű a megadott adatok szerint 300 kilométeres hatótávval rendelkezik, és 30 perc alatt lehet 80 százalékra feltölteni az akkumulátorait. 

A városi közlekedésre alkalmas elektromos jármű annak a „telekocsi”-koncepciónak a keretében született meg, amellyel a jövő évtől tervezi autómegosztó közösségek létesítésével érezhető mértékben csökkenteni az ingázó forgalmat a Volkswagen leányvállalata, a Moia. 

Így fest a Volkswagen legújabb márkája, a Moia Fotó: youtube.com

Jövőre lépünk a nemzetközi piacra, és 2025-re már egymillió személygépkocsival tehermentesítjük Európa és az Egyesült Államok nagyvárosainak forgalmát – jelentette ki Ole Harms. Az első lépés 200 Moia jármű forgalomba állítása lesz Hamburgban.

A Moia járművek utasai mobilalkalmazással rendelhetik meg a fuvart. Az alkalmazás algoritmusa gondoskodik majd a jármű kihasználtságának növeléséről a lehető legkisebb kitérők megtétele és az üresjáratok minimálisra csökkentése mellett. A jármű használati díját a tömegközlekedési jegyek és a taxik díjszabása között állapítják majd meg.

A Moia, a Volkswagen konszern tizenkettedik márkája egy évvel ezelőtt a londoni TechCrunch Disrupt konferencián mutatkozott be.

Neked ajánljuk
Ön szerint hol akarják gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját? Elektromos luxusroadsterrel készül a Karma Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő? A munka elvesztésének árnyékában (videó) Katasztrófát hozhat az aszály és a hőség
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam