2018. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Toyota is helyet kér magának Kínában

A világ egyik legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, környezetbarát hibrid modelljeiről ismert, ám az elektromos és hidrogén-üzemanyagcellás autók fejlesztésében is élen járó Toyota bejelentette, hogy 2020-ban elektromos gépjárművel is megjelenik a világ legnagyobb autópiacának számító kínai piacon.

A Toyota bejelentette, hogy 2020-ban Toyota márkanév alatt elektromos gépkocsit vezet be a kínai piacon, valamint hogy az üzemanyagcellás gépjárművek megvalósíthatósági tanulmányát kiterjeszti a haszonjárművekre, így például a buszokra is.

A japán autómárka célja, hogy lefektesse a hidrogénalapú társadalom alapjait Fotó: Toyota

A Lexus prémiummárkát is jegyző Toyota évek óta fejleszt kínai gyártású hibrid egységeket, ráadásul már folyik a Corolla and Levin PHEV (hálózatról tölthető hibrid) modellek piaci bevezetésének előkészítése. 

„A hibrid átállás során kifejlesztett technológiákat felhasználva széles körben fogunk gyártani a kínai kormány által megkövetelt, új energiaforrásokat felhasználó járműveket” – fogalmaz a Toyota kínai térségért felelős elnöke és ügyvezető igazgatója, Hiroji Onishi.

A közelmúltban készült el az üzemanyagcellás gépkocsik töltésére szolgáló TMEC2 Hydrogen Station, októberben két Mirai gépkocsi alkalmazásával útjára indult a töltőállomás tanúsítására szolgáló, hároméves folyamat.

Mindemellett megvalósíthatósági tanulmányt folytat arról, hogy haszonjárművek, például buszok felhasználásával térképezze fel az üzemanyagcellás technológia lehetséges kínai felhasználási területeit. 

 A Toyota végső célja, hogy lefektesse a hidrogénalapú társadalom alapjait.

Tovább a forrásra: holvezessek.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért