2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Toyota is helyet kér magának Kínában

A világ egyik legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, környezetbarát hibrid modelljeiről ismert, ám az elektromos és hidrogén-üzemanyagcellás autók fejlesztésében is élen járó Toyota bejelentette, hogy 2020-ban elektromos gépjárművel is megjelenik a világ legnagyobb autópiacának számító kínai piacon.

A Toyota bejelentette, hogy 2020-ban Toyota márkanév alatt elektromos gépkocsit vezet be a kínai piacon, valamint hogy az üzemanyagcellás gépjárművek megvalósíthatósági tanulmányát kiterjeszti a haszonjárművekre, így például a buszokra is.

A japán autómárka célja, hogy lefektesse a hidrogénalapú társadalom alapjait Fotó: Toyota

A Lexus prémiummárkát is jegyző Toyota évek óta fejleszt kínai gyártású hibrid egységeket, ráadásul már folyik a Corolla and Levin PHEV (hálózatról tölthető hibrid) modellek piaci bevezetésének előkészítése. 

„A hibrid átállás során kifejlesztett technológiákat felhasználva széles körben fogunk gyártani a kínai kormány által megkövetelt, új energiaforrásokat felhasználó járműveket” – fogalmaz a Toyota kínai térségért felelős elnöke és ügyvezető igazgatója, Hiroji Onishi.

A közelmúltban készült el az üzemanyagcellás gépkocsik töltésére szolgáló TMEC2 Hydrogen Station, októberben két Mirai gépkocsi alkalmazásával útjára indult a töltőállomás tanúsítására szolgáló, hároméves folyamat.

Mindemellett megvalósíthatósági tanulmányt folytat arról, hogy haszonjárművek, például buszok felhasználásával térképezze fel az üzemanyagcellás technológia lehetséges kínai felhasználási területeit. 

 A Toyota végső célja, hogy lefektesse a hidrogénalapú társadalom alapjait.

Neked ajánljuk
Jól vizsgázott a Balaton töltőhálózata Történelmi bejelentés: elkészültek a zéró emissziós repülőgépek tervei Japánban 13 670 medveészlelést regisztráltak fél év alatt Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok A Burger King is lép a parttalan szeméttermelés ellen
Tovább a forrásra: holvezessek.hu
Vissza
Hírfolyam