2018. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nincs ki mind a négy kereke, de így is zseniális

Úgy tűnik, hogy a brit Morgan manufaktúra teljesen komolyan gondolta tavaly bemutatott rendhagyó 3 kerekűjét, vagyis az akkor még koncepcióként prezentált EV3 nevű elektromos „3 Wheeler” modellt: a legfrissebb hírek szerint a nagy érdeklődésnek köszönhetően jövőre megkezdődik a rendkívül stílusos EV3 sorozatgyártása – írja az autopult.hu.

A  3 Wheeler V2-es motorjának helyét az EV3 tanulmányautóban egy 63 lóerős villanymotor vette át, ami nem hangzik soknak, azonban rögtön más a helyzet, ha az egyenlethez hozzávesszük a háromkerekű alacsony tömegét.

A Morgan EV3 

A 63 lóerő állítólag tisztességes, 9 másodperen belüli 0–100 km/h-s sprintidőt tesz lehetővé, ami a háromkerekű közvetlenségével igencsak gyorsnak érződhet; a végsebesség 145 km/h, de ez úgysem számít, hiszen egy ilyen járgány nem száguldásra, hanem nyugodt gurulásra született, amit a csendes villanymotor maximálisan támogat.

Az EV3 tavaly bemutatott koncepcióváltozata közel 200 km-es hatótávra képes a gyári adatok szerint, ami egy hobbiautónál bőven elég lehet.

Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A Balatonról indul világhódító útjára az electrojet