2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volvo felvillanyozza a V40 modelljét?

Ha minden igaz, akkor tisztán elektromos változatok is lesznek a Volvo V40-ből. Az új modell várhatóan a 40.2 Concept stílusjegyeit felvonultatva érkezik majd meg a piacra, és megkaphatja az új XC40 alatt található platformot is, maradhat a jelenlegi tengelytávhossz, ám a vásárlók már a tágasabb utastér előnyeit is élvezhetik majd.

A CMA-platform megöröklése egyben azt is jelenti, hogy a V40 számos különböző motorhoz is hozzáférést kaphat, így megjelenhetnek a kínálatban a D3 és D4 dízelmotorok, valamint a T4 és T5 benzines egységek is.

Mivel az említett platform az elektromosítás gondolatával került megépítésre, az SUV-hoz hasonlóan a V40 is elindulhat az elektromos meghajtás irányába. Az autó plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtásláncot is kaphat.

Volvo 40.2  Fotó: Jake Holmes

„Az alapmodell kedvezőbb árazású, ám hatótávolságában kissé visszafogott lesz, míg a nagyobb opciót egy drágább, ugyanakkor teljesítményben és hatótávolságban is jóval erősebb változat képviseli majd” – mondta Henrik Green, a Volvo kutatási és fejlesztési részlegének vezetője.

Volvo 40.1 Fotó: Jake Holmes

Bár a gyártó nem közölte, hogy pontosan mikor kívánják bemutatni az új modellt, jó esély van rá, hogy erre majd csak valamikor 2019 vagy 2020 környékén kerülhet sor.

A zéró károsanyag-kibocsátású XC40 és V40 így vélhetően nem lesz a CMA-platform első tisztán elektromos meghajtású autója, ugyanis ezt a címet vélhetően a 2019 második felében érkező Polestar 1 zsebelheti majd be.

Neked ajánljuk
Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re Közel a valódi önvezető autó? Új fizetési megoldást vezetett be a Mol a villanyautók töltésére A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam