2018. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Porsche a Tesla legnagyobb riválisa?

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy a Porsche hivatalosan is fellebbentse a fátylat első belső égésű motor nélküli szedánjáról. A várhatóan 2019-ben bemutatkozó autó, a tisztán elektromos Mission E úgy ár, mint tudás tekintetében is komoly riválisa lehet a Tesla Model S-ének.

A legolcsóbb Porsche Mission E körülbelül 400 lóerős lesz, és nagyjából annyiba, vagyis mintegy 75 ezer dollárba fog kerülni, mint egy alapfelszereltségű Tesla Model S. A következő szintet az 540 lóerő körüli modell képviseli majd, a csúcson pedig a 670 lóerős változat fog trónolni. Ez utóbbi körülbelül annyiba kerül majd, mint egy jól felszerelt Tesla Model S P100D, ami mintegy 145-150 ezer dolláros összeget jelent.

A Porsche joggal bízhat abban, hogy két hasonló adottsággal rendelkező, hasonlóan árazott villanyautó közül a vásárlók inkább egy Porschét választanak majd egy Tesla helyett.

Porsche Mission E  Fotó: porsche.com
Neked ajánljuk
Az örök késők megmentője? Indiában debütál Elon Musk emberi csőpostája A Tesla szupertöltő-állomásokat telepít Magyarországra Jó biznisz a Tesla akkutelepe Új eldobható termékek kerülhetnek tiltólistára az Európai Unióban Hogyan lehetek környezettudatos? (videó)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam