2018. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Felvillanyoztak egy Ferrari 308 GTS-t

Hibrid már van, de tisztán elektromos Ferrari egyelőre még nem kerül ki a maranellói gyárból. Egy kaliforniai műhelyben azonban elkészült egy veterán 308 GTS villanymotoros változata, amely simán lekörözi az eredetit: az „újragondoltnak” már 4,8 másodperc is elég, hogy százra gyorsuljon, a végsebessége pedig 240 km/óra.

Láttunk már tisztán elektromossá alakított veterán Porschét, most pedig itt van ez a Ferrari, a 308 GTS, amelyet a Magnum tett végképp híressé, és semmi hangja nincsen gyorsulás közben. A szóban forgó V8-ast a hibás üzemanyagrendszere miatt gondolták újra: a San Diegóban működő Electric GT elkészítette belőle a világ első tisztán elektromos hajtású Ferrariját.

 

Még nem dolgoztak korábban a maranellói márka autóin, ennek ellenére az eredmény dicséretet érdemel. Három elektromotor hajtja az autót, összesen 330 lóerős teljesítménnyel, ami jó kilencvennel több az amerikai piacra készült eredetinél. A váltót egy ötfokozatú Porsche váltóra cserélték, a kapcsolgatás élménye tehát megmaradt.

Az elektromos Ferrarinak már 4,8 másodperc is elég, hogy százra gyorsuljon, a végsebessége pedig a váltónak köszönhetően 240 km/óra, és mindkét adat jobb a V8-as eredetinél.


47 kilowattórás akkumulátorával egy feltöltés után több mint kétszáz kilométert lehet vele megtenni.

Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért A BMW megtöri a csendet?