2019. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyoztak egy Ferrari 308 GTS-t

Hibrid már van, de tisztán elektromos Ferrari egyelőre még nem kerül ki a maranellói gyárból. Egy kaliforniai műhelyben azonban elkészült egy veterán 308 GTS villanymotoros változata, amely simán lekörözi az eredetit: az „újragondoltnak” már 4,8 másodperc is elég, hogy százra gyorsuljon, a végsebessége pedig 240 km/óra.

Láttunk már tisztán elektromossá alakított veterán Porschét, most pedig itt van ez a Ferrari, a 308 GTS, amelyet a Magnum tett végképp híressé, és semmi hangja nincsen gyorsulás közben. A szóban forgó V8-ast a hibás üzemanyagrendszere miatt gondolták újra: a San Diegóban működő Electric GT elkészítette belőle a világ első tisztán elektromos hajtású Ferrariját.

 

Még nem dolgoztak korábban a maranellói márka autóin, ennek ellenére az eredmény dicséretet érdemel. Három elektromotor hajtja az autót, összesen 330 lóerős teljesítménnyel, ami jó kilencvennel több az amerikai piacra készült eredetinél. A váltót egy ötfokozatú Porsche váltóra cserélték, a kapcsolgatás élménye tehát megmaradt.

Az elektromos Ferrarinak már 4,8 másodperc is elég, hogy százra gyorsuljon, a végsebessége pedig a váltónak köszönhetően 240 km/óra, és mindkét adat jobb a V8-as eredetinél.


47 kilowattórás akkumulátorával egy feltöltés után több mint kétszáz kilométert lehet vele megtenni.

Neked ajánljuk
Parkolás és elektromos töltőpont keresése? Hamarosan ezzel sem lesz gondunk Hogyan néz ki szétszedve egy villanyautó? Ezért nagy a mozgolódás az új parkolókban Íme a szélturbina, amelynek futballpályányi lapátjai vannak Banántermesztés Dél-Koreában – fantasztikus vagy rémisztő?
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam