2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön az elektromos Rolls-Royce?

Peter Schwarzenbauer, a Rolls-Royce márka mögött álló BMW egyik igazgatósági tagja nyilatkozatában számolt be arról, hogy a közeljövőben egy tisztán elektromos hajtásláncú Rolls-Royce-t dobnak majd piacra. Kiderült ugyanis, hogy több Rolls-Royce-tulajdonos is komoly érdeklődést mutatott egy esetleges jövőbeli villanyos modell iránt.

Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy a vásárlók 500-600 kilométeres hatótávolságot várnak el egy elektromos Rolls-Royce-tól. Ennek az új típusnak a külseje várhatóan csak minimálisan fog eltérni a gyártó jelenlegi modelljeinek dizájnjától, és nem fog hiányozni róla a hatalmas hűtőrács.

Rolls-Royce 103EX Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce egyébként már 7 éve előrukkolt egy elektromos autóval, azonban ez az előző generációs Phantomra épülő 102EX modell végül nem jutott túl a prototípusfázison.

A Rolls-Royce a zéró emissziós hajtáslánc mellett az önvezetésnek is komoly figyelmet szentel. A márka első Level 5 kategóriás, tehát lényegében kormány és pedálok nélküli, teljesen önvezető modellje leghamarabb 10 év múlva bukkanhat fel az utakon.

Neked ajánljuk
Villanytaxik száguldoznak a Szajnán Villanyrepülőt tesztel a NASA Schwarzenegger Teslával támogatja Greta Thunberget A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam