2018. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Jön az elektromos Rolls-Royce?

Peter Schwarzenbauer, a Rolls-Royce márka mögött álló BMW egyik igazgatósági tagja nyilatkozatában számolt be arról, hogy a közeljövőben egy tisztán elektromos hajtásláncú Rolls-Royce-t dobnak majd piacra. Kiderült ugyanis, hogy több Rolls-Royce-tulajdonos is komoly érdeklődést mutatott egy esetleges jövőbeli villanyos modell iránt.

Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy a vásárlók 500-600 kilométeres hatótávolságot várnak el egy elektromos Rolls-Royce-tól. Ennek az új típusnak a külseje várhatóan csak minimálisan fog eltérni a gyártó jelenlegi modelljeinek dizájnjától, és nem fog hiányozni róla a hatalmas hűtőrács.

Rolls-Royce 103EX Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce egyébként már 7 éve előrukkolt egy elektromos autóval, azonban ez az előző generációs Phantomra épülő 102EX modell végül nem jutott túl a prototípusfázison.

A Rolls-Royce a zéró emissziós hajtáslánc mellett az önvezetésnek is komoly figyelmet szentel. A márka első Level 5 kategóriás, tehát lényegében kormány és pedálok nélküli, teljesen önvezető modellje leghamarabb 10 év múlva bukkanhat fel az utakon.

Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért A BMW megtöri a csendet?