2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kis lépés a Nissannak, nagy lépés a rendszeretőknek: már önjáró papucs is van

A Nissan olyan önjáró papucsokat fejlesztett, amelyek – ha már nincs szükség rájuk – automatikusan a helyükre teszik magukat. A cég találmányát azonban nem csak a lustaság ihlette: a járműgyártás egyik éllovasa ugyanis így szeretné felhívni a világ figyelmét  az automatizált vezetésre.

A japán Hakone város egyik tradicionális vendégházban  a Nissan jóvoltából találkozik a múlt és a jövő: míg az enteriőr az elmúlt századokat idézi, addig az apró részletekben a jövő automatizált világa elevenedik meg. Önjáró papucsokba bújhatnak a látogatók, amelyek a bennük elhelyezett high-tech szenzoroknak és kameráknak, valamint a talpukon kialakított két keréknek köszönhetően mindig visszatérnek a bejárathoz.

 

A papucs azonban nem az egyetlen tárgy, amely önjáró a vendégházban: a padlón elhelyezett párnák és asztalok szintén maguktól közlekednek a szobákban. A helyszínt a Nissan saját, önjáró autótechnológiájának népszerűsítésére is felhasználja – az első ilyen járművet a jelenlegi információk alapján 2020-ban dobják majd piacra. 

Neked ajánljuk
Apró darvak hátán szálló fohászok Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Tévúton járunk, és a jövőben máshogy fognak kinézni a tengeri szélparkok? Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon Falusi fortély – Tavaszi vetés (videó)
Tovább a forrásra: globoport.hu
Vissza
Hírfolyam