2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Microlino, a világ legcukibb elektromos autója

450 kiló és 2,4 méter hosszú az az elektromos kisautó, amellyel mérete miatt nemcsak a parkolás gyerekjáték, de a maga 20 lóerős elektromotorjának köszönhetően akár 90 km/h-val is „száguldhatunk”. Az aprócska csodabogár a Microlino nevet kapta – a képeket elnézve pedig egyáltalán nem csodálkozunk azon, hogy a világ legcukibb villanyjárgányának kiáltották ki. 

A BMW egyik legismertebb autója – még akkor is, ha sokan talán nem tudják, hogy BMW volt – az Isetta, a világ egyik első mikroautója volt, amelybe a kormányszerkezetet előrebillentve, az orrán lévő ajtón lehetett beülni.

A különleges járgány most megszólalásig hasonló külsővel visszatérhet a Microlino nevű autó formájában, persze elektromos hajtással. A svájci Micro Mobility Systems AG a Frankfurti Autószalonon mutatta be tavaly a prototípusát, amelyben egy 20 lóerős elektromotor dolgozik majd. Ezzel egyébként akár 90 km/h-val is felveheti az utak ritmusát az apróság.

 

A lítiumion akkumulátoros autóban 14,4 kWh kapacitású egység lesz, amely elegendő 200 kilométer körüli út megtételére, a 6 kW-os fali töltőről pedig 6 óra alatt 80 százalékra újratölthető.

A 450 kilós autó 2,4 méter hosszú – kicsit kisebb, mint egy Smart. A csomagtere egész használható, 300 literes. A svájci gyártó szerint már 4600 előrendelésük van a 12 ezer eurós árú járgányra.

Neked ajánljuk
Tesla-motort kapott Magnum Ferrarija A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Kínai villanyterepjáró vívna konkurenciaharcot a BMW X7-tel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában Augusztusi csillaghullás – Idén sem maradnak el a Perseidák
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam