2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öntöltődő autó? Már ilyen is van

A Sono Motors legújabb fejlesztése a napenergia-meghajtású Sion elektromos autó, amelynek speciális napelemborítása nemcsak szikrázó napsütésben, hanem árnyékban és felhős időben is tölti az akkumulátort. De ez még nem minden: a járgányban olyan innovatív és egyben környezetbarát megoldásokat is találhatunk, mint az izlandi mohából eszkábált légszűrő.

A napelemes autók legnagyobb előnye, hogy az üzemeltetéshez szükséges elektromos áram megújuló erőforrásból, vagyis napenergia felhasználásával történik, így elvileg nem kell többé üzemanyagra költeni.

 A Sion napi 120 km megtételéhez elegendő áramot tud fejleszteni napenergiából, a nagyobb változat akkumulátora pedig 250 km megtételére alkalmas, így az éjszakai autózás is biztonsággal áthidalható.

Mindkét típus ettől függetlenül feltölthető hagyományos töltőállomáson vagy otthoni háztartási konnektorból is.

 

Az autóban további újdonságnak számító környezetbarát megoldások is találhatók, mint például az izlandimoha légszűrő, mely természetes légszűrőként szűri a levegőből a port, tiszta, friss levegőt biztosítva az utastérben.

A moha légszűrő nem igényel semmilyen speciális gondozást, mivel a moha az esőből vagy a hajnali párából elegendő vízhez jut a növekedéshez. 

Az élő moha légszűrő nemcsak a levegőben lévő port szűri meg, hanem a forgalom zaját is elnyeli, vagyis némileg csökkenti a városi forgalom zaját.

Neked ajánljuk
Kína globális éllovas a napenergiás kapacitások telepítésében Ambition 2030 – Lendületes elektrifikációba kezd a Nissan A jelenlegi 1500-ról 7000-re növelik a Ionity gyorstöltőinek számát Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam