2018. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A jövő jelene: debütált a repülő taxi

Az amerikai hadsereg számára helikoptereket gyártó Bell Helicopter Las Vegasban rántotta le a leplet arról a koncepciójáról, amely hamarosan a személyszállítás jövőjét jelentheti. A függőleges fel- és leszállásra képes jármű elektromos meghajtást kap majd, és képes lesz az önvezetésre is. 

Az innovatív taxi ötlete nem új keletű: mi is beszámoltunk már arról a pilóta nélküli, repülő járgányról, amelyet az Uber és a NASA fejleszt. A tervek szerint a tesztrepüléseket már 2020-ban elkezdik, a 2028-as olimpiára akár már taxidrónnal is utazhatunk.

Az idei CES-en (Consumer Technology Association) a Bell Helicopter is bemutatta a saját modelljét, amely hasonlóan figyelemre méltó paraméterekkel rendelkezik. 

 

Az automatizált vezetésre képes szuperjárgány kabinjában legfeljebb négyen utazhatnak egyszerre, az utastérben pedig mesterséges intelligencia, Wi-Fi-kapcsolat, vezeték nélküli töltő és videótelefon áll majd rendelkezésre.

A cég egyelőre csak az utasoknak szánt kabint mutatta be, a meghajtást egyelőre „titkolják”. Scott Drennen, a Bell innovációs igazgatója a The Verge-nek úgy nyilatkozott, hamarosan ezt is bemutatják majd, de hogy a repülő taxin szárnyak, propellerek és/vagy rotorok lesznek-e, hivatalosan nem tudni. 

Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját 200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon