2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön rendel, Nuro kézbesít: íme az önvezető minifurgon

Egyre nagyobb az érdeklődés az olyan robotjárművek iránt, amelyek nem csupán utasok, hanem áruk szállítására is alkalmasak. A Nuro startup szintén ebből a koncepcióból indult ki: ugyanis kifejezetten olyan elektromos furgont terveztek, amelynek fő (és egyetlen) funkciója az, hogy sofőr nélkül kézbesítse a megrendelt árukat.

A Nuro kocsijai hasonló méretűek, mint a hagyományos crossoverek, de a szélességük alig több mint egy méter, a súlyuk mintegy 680 kilogramm. 

A vásárlók egy mobilalkalmazás segítségével értesülnének róla, ha a megrendelt csomagjuk megérkezett,

ezután pedig nem lenne más dolguk, mint kisétálni, és az egyedi kódjukkal kinyitni a Nuro rakterét.

Bár a mini teherautót szélvédővel is ellátták, hogy ne riassza meg a többi vezetőt, de a jármű belsejét úgy alakították ki, hogy főként étel, dobozok és egyéb tárgyak szállítására lehessen használni.

Így a ruhatisztító vállalattól kezdve a virágárusokig lényegében bármilyen cég profitálhat az innovatív kisautóból.

A startup alapítói szerint kifejezetten versenyelőnyt jelenthet, hogy a sofőr nélküli járműveik viszonylag lassúak, a sávnak csupán egy kisebb részét foglalják el, és nem szállítanak utasokat.

Ám bármennyire is egyedi a kisteherautó, a piacvezető szerepért olyan nagyobb autógyárak is ringbe szállnak, mint a Ford és a General Motors. Nem beszélve a járműgyártás másik éllovasáról, a Nissanról. A cég ugyanis legutóbb egy igen figyelemfelkeltő kampánnyal népszerűsítette az automatizált vezetést: olyan önjáró papucsokat fejlesztett, amelyek – ha már nincs szükség rájuk – automatikusan a helyükre teszik magukat

Neked ajánljuk
Történelmi bejelentés: elkészültek a zéró emissziós repülőgépek tervei Meghódíthatják Európát a hidrogénvonatok Guruló robotokkal monitorozná a szántóföldeket az Alphabet 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam