2018. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Bagoly mondja Teslának, hogy gyorsabb?

Négy hónap telt el a Tesla Roadster debütálása óta, és máris megjelent egy új rivális: a japán Aspark márka Owl – magyarul bagoly – nevű elektromos meghajtású prototípusa ugyanis simán keresztülhúzhatja Elon Musk számításait: a közel 1000 lóerős teljesítménnyel rendelkező modell 1,9 másodperc alatt a 0-100-as sprintet is lefutja.

A második generációs Tesla Roadster tavaly novemberi bemutatójakor Elon Musk kijelentette, az új modell 1,9 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 96 km/órára, ami akkor még elképesztően jó gyorsulási értéknek tűnt. Azonban nem kellett sokat várni, a színen máris feltűnt egy rivális: az Aspark Owl névre keresztelt villanyjárgánya ugyanis a maga közel 1000 lóerős teljesítményével 1,9 másodperc alatt képes a 100 km/órás sebesség elérésére. 

A japán sportautóról egy videót is közzétettek, hogy bebizonyítsák, nem csak a levegőbe beszélnek – a felvételen jól látható a teljes egészében karbonborítású bagoly villámgyors sebessége:

 

Ha minden jól megy, akkor a gyártás is hamarosan elindul – első körben 50 darabot dobnak majd piacra. A csodajárgány ára egyelőre elég borsos: a hírek szerint ugyanis 4,5 millió dollárt kell fizetnie annak, aki a Teslánál is gyorsabban szeretne száguldani. 

Neked ajánljuk
Az örök késők megmentője? Indiában debütál Elon Musk emberi csőpostája A Tesla szupertöltő-állomásokat telepít Magyarországra Jó biznisz a Tesla akkutelepe A műanyagok megadóztatása nagyot lendíthetne a termékek felelős felhasználásán A globális felmelegedés hűti a gazdasági teljesítményt
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam