2018. július 19., Emília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Önmagát vezeti a Volskwagen hamarosan debütáló modellje

Március elején leplezi le új elektromos tanulmányautóját a Volkswagen. Az elmúlt években sok ilyet láthattunk már tőlük, de ez többet tud azoknál: kormánykerék és kezelőszervek nélkül, magától halad a forgalomban. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a járgány még a saját utasait képes felismerni. 

A Volkswagen legújabb modellje,  az I.D. Vizzion a maga 511 cm-es hosszával igazi luxusautós dimenziókat tár fel. A két villanymotoros, összkerékhajtású autó végsebessége elektromos körökben sem kiemelkedő, de valójában teljesen észszerű és elegendő a 180 km/óra.

Elegáns formavilág, automatizált vezetés Fotó: Volkswagen Design

Az okosautó akkumulátora extra nagy, 111 kWh kapacitással bír, ami a fékenergia-visszanyeréssel együtt vegyes üzemben akár 665 km-es hatótávolságot eredményez.

Külön érdekesség, hogy a járgány nemcsak teljesen önállóan halad, de utasait is felismeri, sőt mi több: digitális profiljuk alapján alkalmazkodik a preferenciáikhoz.

A nem mindennapi villanyautó a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be. 

Neked ajánljuk
A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját 200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam