2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem találja a slusszkulcsot? A BMW appjának köszönhetően nem is lesz rá szüksége

„Már megint hova tettem a slusszkulcsot?” – az autótulajdonosok zöme elég gyakran felteszi magának ezt a bosszantó kérdést. A BMW legújabb applikációjának köszönhetően azonban ettől a problémától is megszabadulhatunk. A bajor autógyár ugyanis egy olyan slusszkulcs-helyettesítő alkalmazást fejleszt, amelynek segítségével nemcsak a kocsit lehet kinyitni, bezárni és elindítani, de  mindehhez akár öt másik embernek is adhatunk digitális hozzáférést. 

A BMW a barcelonai Mobil Világkongresszuson (Mobil World Congress – MWC) mutatta be, hogyan halad az i3 elektromos modelljével, amelyet a tulajdonosa telefonon hívhat magához, az önvezető jármű pedig úgy szállíthatja utasát, hogy az nem nyúl a kormányhoz. Az applikációról a tervek szerint kezelhetők lesznek a kocsi lámpái, az ajtózár, valamint a duda is. Sőt, ha az autó eléri a megadott célállomást, akkor miután az utas kiszállt, magától elmegy, és keres egy parkolóhelyet.

Bár a csodajárgány debütálására a techcrunch.com szerint még jó pár évet várni kell, addig bemutattak egy másik projektet is, amely jóval hamarabb elérhető lesz a tulajdonosoknak: a BMW Digital Key nevű applikációt.

A BMW okostelefonra cseréli a slusszkulcsot Fotó:Pexels

A tervek szerint már 2018 júliusától elérhető szolgáltatás lényege, hogy az okostelefonos alkalmazásról nyithatók és zárhatók lesznek az ajtók, valamint el lehet majd vele indítani az autót.

A digitális slusszkulcsot pedig akár 5 másik emberrel is megoszthatják a tulajdonosok. Az elején csak Samsung telefonokkal lehet használni a rendszert, a 2016-os modellekkel, amelyekben már van eSIM-kártya.

Neked ajánljuk
Hamarosan Powerpastával tankolhatunk? Meggy mag nélkül ultrahang és vákuum segítségével Teslások fél méterrel, pardon, egy méterrel a föld felett? Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam