2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ráerősítene a villanyautók gyártására a General Motors

Az amerikai kongresszus segítségét kérte Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója, aki azt szeretné elérni, hogy terjesszék ki a Chevrolet Boltra vonatkozó adójóváírást – így az autógyártó vásárlói továbbra is élvezhetnék az elektromos autók adóelőnyét. Válaszul az erős keresletre a GM több elektromos autót állíthatna elő. 

A General Motors már több mint 160 000 darab plug-in-hibrid és tisztán elektromos járművet értékesített, amelyekre igénybe vehető volt az adójóváírás. A 7500 dolláros fogyasztói adójóváírás egy 12 hónapos időszakban kerül kivezetésre azután, hogy egy autógyártó eléri a 200 000-es eladott darabszámot, amelyet a GM az előzetes várakozások szerint még idén teljesíthet.

A kongresszus a decemberben elfogadott amerikai adóreform kialakítása során nem törölte el az adójóváírást, ugyanakkor az eladási keretszámokra vonatkozó adójóváírás-korlátot sem szüntette meg.

A General Motors nagyjából 26 000 elektromos járművet értékesített tavaly, jelentős részüket az USA-ban, míg a társaság októberben közzétett terveiben 20 új elektromos jármű bemutatásával számol 2023-ig.

 

Az autógyártók mindemellett az amerikai üzemanyag-hatékonysági szabvány felülvizsgálatát szeretnék elérni, a kongresszusnak április 1-jéig kell eldöntenie azt, hogy a 2022 és 2025 közötti időszakra vonatkozó szabályozás megfelelő-e.

A GM vezérigazgatója szerint a szabályozásnak követnie kell az iparág legfrissebb fejlesztéseit, amelyek a szabályok 2012-es elfogadása óta megvalósultak, mivel Barra szerint a jelenlegi szabályozás nem tükrözi a megnövekedett járműmegosztási és önvezető elektromos autókkal kapcsolatos szolgáltatások térnyerését.

Neked ajánljuk
Győzött a Kia e-Niro Napelemes tetőt kapott a Hyundai villanyautója Olcsó, vagány és elektromos: itt a spanyolok villanyautója A klíma mindig is mozgatta a történelem kerekét Visszavonulóban az ár- és belvíz, hétfő óta gyorsabban apad a Tisza
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam