2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hihetetlen, de igaz: nyomtatják az elektromos autókat

Azt eddig is tudtuk, hogy a 3D-s nyomtatók zseniálisak, de arra kevesen gondoltunk volna, hogy eljön a nap, amikor a technológia elektromos autók printelésére is alkalmas lesz. Az EXV és a Polymaker startup vállalatok már legyártották az első, nyomtatott villanyjárgányt, amely az LSEV nevet kapta. 

A nyomtatott elektromos autó 7500 dollárba fog kerülni, de az új technológiának köszönhetően három nap alatt elkészül, így sokkal gyorsabb és egyszerűbb lehet a tömeggyártása.

Az LSEV minden alkatrésze nyomtatott, kivéve a váz, az üvegek és az ülések.

A kétüléses járgány nagyban hasonlít a Smart kocsikra, de sajnos nem olyan gyors. A csúcssebessége körülbelül 60 km/óra, és nagyjából 93 kilométer megtételére képes egy töltéssel, tehát főleg a városi közlekedést fogja segíteni.

 

Stanley Lu, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy számtalan előnye van a gyártás ezen formájának.

A legfontosabb előnyök közé tartozik a nagyobb szabadság és kreativitás a tervezésnél, valamint a gyárak felszerelése is sokkal olcsóbb és egyszerűbb lett. Lu hozzátette, hogy jelenleg ez a módszer a leghatékonyabb, és nemcsak az autók, hanem más eszközök gyártásánál is.

A kocsi 2019-ben lesz elérhető Európában és Ázsiában.

Neked ajánljuk
Újragondolták a Mustang Mach-E-t Villanymotorokra vált a világ legnagyobb dízelmotorgyára Dupláznak napelemből a magyar háztartások A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Elhagyott ipartelepeken építene napelemparkokat a MEKH
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam