2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önvezető Jaguarral jön a Google

Nem adja fel az önvezető autók fejlesztését a Google anyacége, az Alphabet érdekeltségébe tartozó Waymo, hiszen most bejelentette, hogy az eddig használt Chrysler Pacifica kisbuszok mellé egy másik crossovert, a tisztán elektromos hajtású Jaguar I-Pace-t is felveszi a tesztjárművek közé.

Az önvezetésre is képes I-Pace szemmel láthatóan különbözik a többi Jaguartól, hiszen a tetejére és a sárvédőjére az önálló vezetéshez szükséges érzékelők kerültek, igaz, áramvonalas burkolat alá rejtve. Minden másban megegyezik azzal, ami hamarosan szériagyártásba kerül az ausztriai Grazban: 400 lóerőre és 696 Nm-re képes, 4,5 másodperc alatt gyorsul százra.

Nagy tervei vannak a Waymónak a Jaguarral, hiszen a következő két évben összesen 20 ezer I-Pace-t vennének használatba, először tesztre, majd az önvezető flottába.

Már az idei év végén megkezdődnek a tesztek az Egyesült Államokban, amikor a közönség is kipróbálhatja az okostelefon-alkalmazással hívható autókat, és 2020-tól indulna az éles üzem.

 
Neked ajánljuk
Jól vizsgázott a Balaton töltőhálózata Videón a Mercedes csúcstechnológiás villanyautója Katasztrófákra készül a Nissan villanyautója Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam