2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tesla-rejtély: jövőre debütálhat a titokzatos Model Y?

Mérnöki fantázia kell ahhoz, hogy elképzeljük, mikképpen fog festeni a Tesla Model Y névre keresztelt villanyjárgánya, amelyről azt rebesgetik, hogy akár már jövőre debütálhat. Muskék egyelőre csak egy sejtelmes fotót osztottak meg a tisztán elektromos hajtásláncú crossoverről. Mi azért mutatunk egy fantáziarajzot is. 

A Tesla tavaly júniusban hozta nyilvánosságra az első hivatalos fotót arról a készülőben lévő kompakt divatterepjáróról, amely a jelenleg is kapható Model X kisebb és olcsóbb testvére lesz. A keresztségben Model Y nevet kapott újdonságról készült felvételen egyelőre nem sok minden látható:

A többit hozzá kell képzelni Fotó: Tesla

Legutóbb olyan pletykák röppentek fel, melyek szerint a Tesla Model Y várhatóan 2020 márciusában lát majd napvilágot. Ehhez képest a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy ennél néhány hónappal hamarabb, várhatóan már 2019 novemberében megérkezik.

Fantáziarajz: vajon így fog kinézni a Model Y? Fotó: rmcardesign

A cég vezetősége úgy döntött, hogy a Model Y a nemrégiben sorozatgyártásba került Model 3 platformjára épül majd.

Ennek előnye, hogy ily módon jelentősen csökkenthetők a fejlesztési és gyártási költségek, illetve csak ily módon garantálható, hogy a Model Y mihamarabb gyártásba kerüljön.

Neked ajánljuk
Tesla-szív dobog az 1968-as Porschéban (videó) Törökországnak is lesz saját gyártású villanyautója A Tesla is felturbózza a gyártást Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam