2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ipari Innovációs díjat nyert a MOL az új csökkentett emissziójú üzemanyagért

Üzemanyag-megtakarítással a környezetért: a XXVI. Magyar Innovációs Nagydíjon a MOL nyerte el a 2017. évi Ipari Innovációs Díjat, a speciálisan a nagy lökettérfogatú dízelmotorok működési jellemzőihez fejlesztett csökkentett emissziójú üzemanyag, a MOL XXL Diesel megalkotásáért és piaci bevezetésért.

Az XXL Diesel dízelmotorokban történő felhasználásakor jelentős, akár 2-4%-os üzemanyag megtakarítás érhető el, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. A fogyasztás csökkentése ugyanilyen mértékben mérsékli a dízel-gépjárművek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is.

Egy XXL Diesel termékkel üzemeltetett kamion átlagos futásteljesítményét (100.000 km/év) és fogyasztását (30 liter/100 km) alapul véve évente 1500-3000 kg-mal kevesebb szén-dioxiddal terhelheti a környezetet.

A fogyasztáscsökkenés révén 2017-ben összesen mintegy 4500 tonnával csökkent az XXL Dieselt használó gépjárművek szén-dioxid kibocsátása.

Az XXL Diesel használata mellett az üzemanyag-ellátó rendszerben kevesebb lerakódás képződik, illetve fokozottan tisztítja az égésteret a lerakódott szennyeződésektől, ezáltal tisztább motorüzemelést és hosszabb motorélettartamot biztosít, így csökken a karbantartás költsége is.

Neked ajánljuk
Az óceáni hulladék nem csak az indulatokat fűtheti Megújuló tisztaság: íme a napelem-takarító gép Feltalálták a 4 milliwattos zászlót Propolisz – A természet házi csodaszere „Válogatós vagyok” – társasjátékosztó workshop pedagógusoknak!
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam