2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vissza a jövőbe: elektromos álomautó 2035-ből

A DS nem szeretett volna kimaradni a Pekingi Autószalon rivaldafényéből – ahol több gyártó megragadta az alkalmat, hogy egy új villanymeghajtású modellről rántsa le a leplet –, ezért kedvcsinálóként bemutatott egy elektromos sportautót 2035-ből. Videón mutatjuk, hogyan fest a jövő villanyautója. 

A DS valami igazán egyedit szeretett volna megosztani a világgal, ami tulajdonképpen sikerült is. Hogy tényleg ilyen szuperautók róják-e az utakat 2035 tájékán, azt egyelőre senki nem tudhatja.

Ami igazán szokatlan a kocsin, az az aszimmetrikus elrendezés, ahol a vezetőülés felett egyáltalán nincs tető, míg a mellette lévő ülést egy üvegkupola fedi, és az autó orr-része elcsúszott oldalra. Mindkét pozíciónak sajátos szerepe van az örömteli utazás megteremtésében: ha éppen ember vezeti a járművet, akkor az alacsonyan elhelyezett, sokféleképpen beállítható vezetőülés a versenyautózás élményét adja, önvezető módra kapcsolva viszont az időjárás viszontagságaitól védett tágas kabinban, egy kényelmes masszázsfotelben élvezhetjük a körkilátást. A sirályszárnyajtós sportkocsi egyébként háromüléses, az üvegkabinban ugyanis két ülés rejtőzik.

Érdekes módon a kocsi mindkét villanymotorja az első kerekeket hajtja, utcai módban 400 kW (540 lóerős), verseny módban 1000 kW (1360 lóerős) teljesítménnyel. 

Az igazi kérdés az, hogy az álmodozásból és a mutatós koncepciókból mikor sikerül a franciáknak a következő szintre lépniük, és tényleg piacra dobni egy villanyautót, már csak azért is, mert a DS állítólag a PSA Group zászlóshajója az elektromosítás terén.

Íme a futurisztikus videó: 

A napokban egyébként a DS elárult néhány információt az elekromobilitási stratégiáját illetően, melyben az egyik célkitűzés, hogy 2025-től minden új modell elektromos (plug-in hibrid vagy tisztán villanyos) változatban is kapható lesz. Ehhez az első modell, a hibrid DS 7 Crossback E-TENSE 2019 őszén érkezik meg, és az első teljesen kibocsátásmentes DS is bemutatkozik a következő Párizsi Autószalonon.

Neked ajánljuk
Újragondolták a Mustang Mach-E-t Villanymotorokra vált a világ legnagyobb dízelmotorgyára Dupláznak napelemből a magyar háztartások Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam