2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négy kereke van, de nem autó; pedálokkal kell hajtani, de nem bicikli

Kívülről úgy néz ki, mint egy autó, de a hagyományos négykerekűekkel ellentétben (majdnem) ugyanúgy kell használni, ahogy a kerékpárokat. Az innovatív járgányt Mikael Kjellman álmodta meg, de olyan jól sikerült, hogy a hobbinak indult találmány a világ környezetbarát közlekedési alternatívája is lehet. 

A fiatal feltaláló több évig rakosgatta össze az alkatrészeket, épített több prototípust, mire végül megalkotta a végleges darabot.

A PodRide nevű járgányt még csak nem is kell állandóan tekerni, ugyanis van benne egy elektromos motor, amely 24 km/h-val képes hajtani a járművet. Viszont a gyorsabb száguldásért gyorsabban is kell tekerni. 

Elmegy szinte mindenhol, enyhébb földúton, jégen és havas utakon, és még a felszereltsége is kiválónak mondható ahhoz képest, hogy egy bicikliről van szó. Van benne tárolóhely, ahova befér kettő teli bevásárlószatyor. De még fűthető is, és  ablaktörlővel, lengéscsillapítóval és világítással is fel van szerelve. 

Jöhet a tömeggyártás? 

Mikael Kjellman 2016-ban készült el a végleges verzióval, azóta viszont rengetegen írtak neki, hogy szeretnének egy hasonló járgányt. Ezért visszaült a tervezőasztalhoz, hogy könnyebb legyen tömegesen gyártani a bicikliautót. Ezzel együtt az extra igényeket is figyelembe veszi, mint például a plusz gyerekülés.

A feltaláló először az európai piacra szeretne betörni, majd később Amerikába is.

Neked ajánljuk
Egy „szivacs” hozhatja el a hidrogénüzemű autók sikerét Egy „szivacs” hozhatja el a hidrogénüzemű autók sikerét 20 millió eurós program a kerékpárhasználat támogatására Sikerülhet egyszerre mentőövet dobni a környezetnek és a gazdaságnak? Eldobott gumikesztyűk és maszkok szennyezik a Földközi-tengert
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam