2019. augusztus 23., Bence
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megfizethető villanyautóval kedveskedne a Honda?

Elképzelhető, hogy a Honda most egy kicsit komolyabban is elkezd a villanymeghajtással foglalkozni, ugyanis a hírek szerint a világ legnagyobb akkumulátorgyártó óriásával, a kínai CATL (Contemporary Amperex Technology) vállalattal társulva egy világszerte forgalmazandó, olcsóbb villanyautón dolgozik.

A két vállalat a Honda Fit (nálunk Honda Jazz) alapján készíti el tisztán elektromos meghajtású járművét, s nagyjából 2 millió japán jenbe (átszámítva 5 millió forintba) kerül majd, ráadásul ezért a pénzért egy közel 300 kilométeres hatótávot kapunk.

A Honda egy megfizethető villanyautó megépítését a globális stratégiája kulcsának tekinti,

ezért várhatóan a jármű nem kizárólag Japánban, Kínában, és az Egyesült Államok néhány államában fog megjelenni, hanem az európai piacokon is felüti majd a fejét. Sőt, a Honda szerint annyira kelendő lesz a Fit-leszármazott villanyautó, hogy évente minimum 100 000 darab fog belőle készülni, ezzel a vállalat legjobban értékesített elektromos autójává válva. A gyártás 2020-ban kezdődik meg.

Az új villanyautó alapja a Honda Fit lesz

Az újjászületett Honda Fit előtt viszont akár egy másik tisztán elektromos Hondával is találkozhatunk: a tavalyi Frankfurt Motor Show-n bemutatott Urban EV és annak sportváltozatának megjelenése 2019-re várható, de hogy ezen koncepciók valóban eljutnak-e a gyártásig, és hogy mennyit kérne értük a Honda, az még tisztázatlan.

Neked ajánljuk
e-Plein Air: nosztalgia és zéró emisszió Elektromos luxusroadsterrel készül a Karma Már az ELMŰ-ÉMÁSZ villanykútjain is fizetni kell a töltésért Legyünk hűségesek a kütyüinkhez – de okosan! Tippeljen, hol nyílt meg a világ legnagyobb bicikliparkolója!
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam