2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A villanytankolás is lehet villámtankolás?

A British Petrol (BP) ötletének köszönhetően  annyi idő alatt lehetne feltankolni a villanyautókat, mint a benzineseket. A cég ugyanis úgy döntött, hogy 20 millió dollárt költ egy villámgyors akkumulátortöltő kifejlesztésére. A BP célja, hogy a  mostaninál is többen döntsenek a zéróemissziós járgányok mellett. 

A StoreDot által kidolgozott lítiumion-technológiában megvan a potenciál az autóakkumulátorok annyira gyors újratöltéséhez, mint amennyi idő alatt a benzinkútnál megtankol az autós – legalábbis a két társaság közös közleményében megfogalmazottak szerint. Az izraeli cég „villámakkumulátora” már jövőre megjelenhet mobil kivitelben, és a BP beruházása nagymértékben segítheti azok járműveknél történő alkalmazását.

A fejlesztésnek köszönhetően villámgyorsan lehetne feltölteni a villanyautókat Fotó: Pixabay

„Az ultragyors töltés a BP elektrizálódási stratégiájának a lelke. Szolgáltatóként elkötelezettek vagyunk az üzemanyag megválasztásának lehetőségében” – nyilatkozta Tufan Erginbilgic, a cég illetékes részlegének igazgatója.

A British Petrol jelenleg több mint 70 kiskereskedelmi elektromos töltőponttal rendelkezik világszerte. Januárban 5 millió dollárt fektetett be a FreeWire Technologiesbe, mely cég mobil gyorstöltőrendszereket készít elektromos járművek számára.

Neked ajánljuk
Hó, hó, hó! A messzi északon tesztelik a BMW iNextet Már fejlesztik a BMW i7-et? Ez rázós lesz! Jön az Extreme E Az IKEA felnagyított játékhajóval gyűjtené be a szemetet a folyókról Elhúnyt a klímatudomány nagyapja
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam