2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A villanyautó-töltés is lehet zöldebb

A villanyautózás akkor lenne igazán tökéletes, ha a járgányba töltött áram teljes egészében megújulókból származna. Éppen emiatt figyelemre méltó a LamboXnet Smart Solar Charging projektje, melynek részeként legutóbb egy utrechti töltőállomás energiaellátását oldották meg innovatív és fenntartható módon.

A 20 töltőpontot biztosító utrechti állomásra egy 200 napelemtáblából álló tető került, amelyhez egy 400 kW/800 kWh-s Tesla Powerpack akkumulátor lett csatlakoztatva.

A villanyautósok nappal a nap energiáját felhasználva tudják feltölteni járművüket, éjszaka pedig, illetve mikor nem süt a nap, az akkumulátorban tárolt villamos áram áll a sofőrök rendelkezésére.

Az állomás megnyitóján 20 Renault Zoé egyidejű töltésével prezentálta a vállalat, hogy akkor sincs semmi probléma, ha lemegy közben a nap. Íme egy videó a telepítési munkálatokról:

Neked ajánljuk
Közösségi médiából napelemes drónos internetszolgáltató? Több mint 16 000 elektromosautó-töltő állomás van Németországban Szarvason több önkormányzati épület is napelemet kapott Nagy-Britannia eddig megbukott klímavédelemből? Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam