2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyártásra kész a Vespa Elettrica

Szeptemberben történelmi fordulat következik a Vespánál: beindítják villanyrobogójuk, a Vespa Elettrica gyártását. Az emblematikus külsőt megtartó, de immár elektromos meghajtású kismotorral egy feltöltéssel közel 100 kilométert is megtehetünk majd.

Az E-Vespa formaterve nem hoz újat, maradnak a klasszikus vonalaknál, az önhordó karosszériánál és az egykarú első futóműnél.

A meghajtásról viszont egy 4 kW-os csúcsteljesítményű, 2 kW-os névleges teljesítményű villanymotor gondoskodik, mellyel akár 95 kilométer is megtehető egy feltöltéssel.


Fotó: vespa.com

A Vespánál emlegettek egy hibrid X-modellt is, amely amolyan range extenderes lenne, vagyis a beépített belső égésű motor közvetlenül nem szólna bele a hajtásba, hanem csak a generátoron keresztül töltené az akkumulátort – ezzel majdnem 200 kilométerre nőne a hatótáv – igaz, tisztán elektromosan csak 50 kilométert tudna, mert a benzintank és a belső égésű motor miatt csak egy kisebb akkupakk fér el benne.

A Vespa szerint az Elettrica megfelel egy 50-es robogónak, mind teljesítményleadás, mind manőverezhetőség szempontjából. Két üzemmódban használható, power módban dinamikusabban gyorsít, ecóban pedig a hatótávot próbálja maximalizálni.

A gyártás a Piaggio pontederai üzemében történik majd, vagyis ugyanott, ahol az első Vespa is készült 1946-ban.

Neked ajánljuk
Tesla-szív dobog az 1968-as Porschéban (videó) Villanytaxik száguldoznak a Szajnán Ehető rózsákat fejlesztettek ki A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: totalbike.hu
Vissza
Hírfolyam