2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanylegenda a Peugot-tól

Októberi világpremierje előtt leleplezte új tanulmányautóját a Peugeot, amely már most kiérdemelte az emblematikus jelzőt. Az E-Legend elnevezésű villanyjárgányban a múlt eleganciája, a jövő formavilága és a környezettudatosság is fontos szerepet kapott. 

A Pininfarina-féle 508-as Coupe tökéletes másaként lép színre a Peugeot e-Legend autonóm tanulmányautó. 

 Az elsődleges irányítópult a hagyományos váltókar helyén, egy konzolon található, innen választhatunk üzemmódot: autonóm, utazós és sportautós módozatok állnak rendelkezésre.

Az E-Legend belső tere Fotó: Peugeot

A tényleges anyagok szintén a hatvanas éveket idézik, bár a bársonyt szintetikus szálakkal tették kezelhetőbbé, a faanyagok pedig megújuló forrásból származnak.

A 4,65 méter hosszú, ám csupán 137 cm magas autó egy 100 kWh kapacitású akkucsomagot kapott, ez táplálja a 340 kW-os (460 LE), 800 Nm-es villanymotort.

Az összkerékhajtású legenda kevesebb mint 4 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 220 km/óra. A teljes hatótávolság WLTP-szabvány szerint 600 km, villámtöltővel 25 perc alatt érhető el 80 százalékos töltöttség.

Neked ajánljuk
Jöhetnek az Apple elektromos autók? Villanyautót gyártana a Baidu Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Tovább a forrásra: autoblog.hu
Vissza
Hírfolyam