2019. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy sikert aratott a magyar fiatalok napelemes autója

Különleges szolárjárgányuknak köszönhetően dobogós helyen végeztek a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatói a napelemmel működő elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en.

A Belgiumban megrendezett versenyen a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai karának oktatói és hallgatói által épített MegaLux

összesen 878 km-t tett meg 24 óra alatt, kizárólag elektromos meghajtással. 

A  MegaLux már korábban is óriási sikert ért el az ausztráliai World Solar Challenge és a dél-afrikai Sasol Solar Challenge országúti versenyen, ahol szintén harmadik helyen végeztek. A fiatal mérnökök azóta továbbfejlesztették a szuperautót, aminek eredményeként a kocsi új futóművet és felfüggesztést kapott annak érdekében, hogy versenypályákon is nagy sebességgel tudjon kanyarodni. Az autó további paraméterei változatlanok maradtak, ugyanúgy hat négyzetméternyi napelem gyűjti az energiát, amelyet egy 20 kg súlyú lítiumion akkumulátor tárol.

Pillanatkép a versenyről Fotó: Neumann János Egyetem 

„Nagyon örülünk, és köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy elérjük ezt a célunkat is!” – posztolta a csapat a Facebookon

A megmérettetés után a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF-csapata azt tervezi, hogy újra rajthoz áll majd a MegaLuxszal a Bridgestone World Solar Challenge-en. 

Neked ajánljuk
Így néz ki az első elektromos Cadillac Hogyan néz ki szétszedve egy villanyautó? Milyen érzés az, amikor a Tesla 0-ról 400-ra gyorsít? Brutális! A Föld lakóinak „ideális étrendje” a bolygóért és az egészségért Ön tudja, hogy melyik villanyautó a legnépszerűbb idehaza?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam