2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesten fejlesztik a jövő elektromos Jaguárjait

Budapesten lesz a legnagyobb nagy-britanniai autóipari vállalat, a Jaguár új műszaki fejlesztőközpontja – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mint kiderült, az új modellek 2020-tól ráadásul alapvetően már elektromos meghajtással futnak majd. 

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Krónika című műsorában elmondta: a Jaguár budapesti központjában az új modellek létrehozásával és bevezetésével kapcsolatos fejlesztéseken dolgoznak majd.

A 2019 elején megnyíló központban első lépésben 100 magyar mérnök dolgozik majd az elektromos meghajtás és az informatikai fejlesztés területén – tette hozzá. A központ klasszikus szellemi műhely lesz, amely a Nagy-Britanniából irányított fejlesztésekben vesz részt. 

A jövő elektromos Jaguárjait Magyarországon fejlesztik majd Fotó: Jaguar

A beruházás jelentőségét mutatja az is, hogy a Jaguárnak a budapestihez hasonló központja csak Nagy-Britanniában, Írországban, Észak-Amerikában és Kínában van – közölte.

A miniszter szerint a Jaguár döntésekor sokat nyomott a latban a magyar adópolitika, ugyanis Európában itt a legalacsonyabb a társasági adó, valamint a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények és a magyar műszaki felsőoktatás magas színvonala is.

Neked ajánljuk
Ön szerint hol akarják gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját? Elektromos luxusroadsterrel készül a Karma Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő? Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam